Facebook objave

Kinder Pingui še nisem objavila recepta, ne? 🐧😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Ti je všeč burger brez hlebčka? 😃👍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Ameriški piškoti s čokolado

Dodaj v priljubjene

Avtor: Eva Cotič

Sestavine za
Priprava:
  1. V posodi premešamo sladilo Sukrin Gold, stopljeno (ne prevroče) maslo, jajce in postrgano sredico vaniljevega stroka, na koncu dodamo na koščke narezano temno čokolado. V drugi posodi premešamo mandljevo in kokosovo moko, sodo in sol. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi sestavinami.
  2. Da bodo piškoti enake velikosti, odtehtamo kupčke po 35 do 40 g in jih z rokami oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Če imamo pri roki štampiljko za pripravo piškotov, lahko kroglice sploščimo s štampiljko, sicer pa jih enostavno sploščimo z dnom kozarca, ki smo ga v izogib sprijemanju pred tem premazali z maslom.
  3. Piškote pečemo pri 130 ˚C, saj se temna čokolada pri višji temperaturi lahko prismodi. Pečemo jih deset minut na eni strani, nato jih previdno obrnemo in pečemo še deset minut.
Pred vami je recept za zdravo različico ameriških hrustljavih piškotov s koščki temne čokolade. Vsak ugriz predstavlja čokoladno presenečenje, zato pri tem receptu ne gre skopariti z njo. Večji ko so čokoladni koščki, boljši so piškoti.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Eva Cotič

Ameriški piškoti s čokolado
Sestavine za
Postopek
  1. V posodi premešamo sladilo Sukrin Gold, stopljeno (ne prevroče) maslo, jajce in postrgano sredico vaniljevega stroka, na koncu dodamo na koščke narezano temno čokolado. V drugi posodi premešamo mandljevo in kokosovo moko, sodo in sol. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi sestavinami.
  2. Da bodo piškoti enake velikosti, odtehtamo kupčke po 35 do 40 g in jih z rokami oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Če imamo pri roki štampiljko za pripravo piškotov, lahko kroglice sploščimo s štampiljko, sicer pa jih enostavno sploščimo z dnom kozarca, ki smo ga v izogib sprijemanju pred tem premazali z maslom.
  3. Piškote pečemo pri 130 ˚C, saj se temna čokolada pri višji temperaturi lahko prismodi. Pečemo jih deset minut na eni strani, nato jih previdno obrnemo in pečemo še deset minut.

Komentarji

  na “Ameriški piškoti s čokolado

Dodaj odgovor