Facebook objave

Kinder Pingui še nisem objavila recepta, ne? 🐧😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Ti je všeč burger brez hlebčka? 😃👍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Aromatični polmeseci

Dodaj v priljubjene

Avtor: Uroš Sobočan

Sestavine za
Priprava:
  1. Iz beljakov stepemo trd sneg. Maslo, sladilo Sukrin Melis in rumenjake penasto umešamo. Masi dodamo mleko z rumom, razmaščeno mandljevo moko z začimbno mešanico, beljakov sneg in sesekljane orehe.
  2. Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem. Ko na njem ni sledi testa, je pečeno.
  3. Za glazuro premešamo beljak in sladilo Sukrin Melis. Prelijemo čez ohlajeno testo in pustimo, da se strdi. Iz testa z modelčkom izrežemo polmesece.
Aromatični polmeseci so sočno pecivo z rumom in začimbami. Spomnijo me na babico, saj so bili ena od njenih najljubših sladic. V adventnem času sem ji vedno pomagal pri izrezovanju in nanašanju sladke glazure.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Uroš Sobočan

Aromatični polmeseci
Sestavine za
Postopek
  1. Iz beljakov stepemo trd sneg. Maslo, sladilo Sukrin Melis in rumenjake penasto umešamo. Masi dodamo mleko z rumom, razmaščeno mandljevo moko z začimbno mešanico, beljakov sneg in sesekljane orehe.
  2. Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem. Ko na njem ni sledi testa, je pečeno.
  3. Za glazuro premešamo beljak in sladilo Sukrin Melis. Prelijemo čez ohlajeno testo in pustimo, da se strdi. Iz testa z modelčkom izrežemo polmesece.

Komentarji

  na “Aromatični polmeseci

Dodaj odgovor