Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Blatne rezine

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
  • Sestavine za biskvit (srednje velik pravokoten pekač):
  • 5 jajc
  • 150 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 6 žlic sladila Sukrin
  • 6 žlic razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • oslajena voda s sladilom Sukrin Melis za navlažitev biskvita
  • Sestavine za kremo:
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g temne čokolade
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 200 ml sladke smetane
  • nekaj žlic mešanih nepraženih, nesoljenih oreškov
  • nekaj žlic sladila Sukrin Gold
Priprava:
  1. V posodi raztopimo maslo in temno čokolado, malo ohladimo, nato primešamo dobro stepene rumenjake s sladilom Sukrin. Mešanici izmenično dodajamo beljakov sneg in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Maso pečemo v srednje velikem pravokotnem pekaču ca. 25 minut pri 185 st. C. Ohladimo in namočimo z vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.
  2. Sladko smetano segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Počakamo, da se popolnoma raztopi in nežno premešamo. Shranimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik in nato stepemo z mešalnikom za stepanje smetane. Če je krema pregosta, med stepanjem dodamo malo tekoče sladke smetane.
  3. Kremo namažemo čez ohlajeni biskvit in pustimo nekaj časa v hladilniku. Pred postrežbo rezine okrasimo s stepeno smetano in krokantom, ki smo ga naredili tako, da smo v nekaj žlicah stopljenega sladila Sukrin Gold karamelizirali oreške, maso vlili na trdo podlago, zaščiteno s papirjem za peko in jo, ko se je ohladila, sesekljali.
To pecivo sem pripravila pri prijateljih, kjer nisem imela veliko pripomočkov za peko. Poimenovala sem ga blatne rezine, ker ga sestavlja kompakten čokoladni biskvit s kompaktno čokoladno kremo. Pecivo je brez moke in dodanega sladkorja, torej prava LCHF-poslastica za ljubitelje čokolade. Za piko na i sem mu dodala stepeno sladko smetano, ki je tako rekoč nujna pri »težkih« čokoladnih sladicah, krokant iz oreškov pa je poskrbel za hrustljavost.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Blatne rezine
Sestavine za
  • Sestavine za biskvit (srednje velik pravokoten pekač):
  • 5 jajc
  • 150 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 6 žlic sladila Sukrin
  • 6 žlic razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • oslajena voda s sladilom Sukrin Melis za navlažitev biskvita
  • Sestavine za kremo:
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g temne čokolade
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 200 ml sladke smetane
  • nekaj žlic mešanih nepraženih, nesoljenih oreškov
  • nekaj žlic sladila Sukrin Gold
Postopek
  1. V posodi raztopimo maslo in temno čokolado, malo ohladimo, nato primešamo dobro stepene rumenjake s sladilom Sukrin. Mešanici izmenično dodajamo beljakov sneg in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Maso pečemo v srednje velikem pravokotnem pekaču ca. 25 minut pri 185 st. C. Ohladimo in namočimo z vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.
  2. Sladko smetano segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Počakamo, da se popolnoma raztopi in nežno premešamo. Shranimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik in nato stepemo z mešalnikom za stepanje smetane. Če je krema pregosta, med stepanjem dodamo malo tekoče sladke smetane.
  3. Kremo namažemo čez ohlajeni biskvit in pustimo nekaj časa v hladilniku. Pred postrežbo rezine okrasimo s stepeno smetano in krokantom, ki smo ga naredili tako, da smo v nekaj žlicah stopljenega sladila Sukrin Gold karamelizirali oreške, maso vlili na trdo podlago, zaščiteno s papirjem za peko in jo, ko se je ohladila, sesekljali.

Komentarji

  na “Blatne rezine

Dodaj odgovor