Facebook objave

Palačinke brez moke in dodanega sladkorja. S hruško in cimetom. Všeč? 👍😉 ❤️
P. S. Hruške imajo okoli 15 g sladkorja na 100 g, zato jih ne jejte pogosto in preveč, če ste na LCHF. 🙄
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Včasih testiram tudi kak izdelek iz Maxximum Shopa. In ta bo definitivno poslal moja občasna low-carb sladica. 😍😍😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Bučkini špageti z ragu omako

Dodaj v priljubjene
Sestavine za3osebe
  • 2 večji bučki
  • 500 g mlete govedine
  • 400 g omake iz pelatov
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 velika čebula
  • nekaj strokov česna
  • sol
  • poper
  • bazilika ali druge mediteranske začimbe
  • košček kokosove maščobe
  • kisla smetana ali parmezan po želji
Priprava:
  1. Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
  2. Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
  3. Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.
Že nekaj časa sem nameravala preizkusiti spiralni rezalnik za zelenjavo in končno sem si ga omislila. Z njim sem naredila bučkine špagete, ki so me navdušili. Res odlično nadomestilo špagetov iz moke za vse, ki se prehranjujejo po načelih LCHF.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Bučkini špageti z ragu omako
Sestavine za3osebe
  • 2 večji bučki
  • 500 g mlete govedine
  • 400 g omake iz pelatov
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 velika čebula
  • nekaj strokov česna
  • sol
  • poper
  • bazilika ali druge mediteranske začimbe
  • košček kokosove maščobe
  • kisla smetana ali parmezan po želji
Postopek
  1. Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
  2. Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
  3. Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.

Komentarji

  na “Bučkini špageti z ragu omako

Dodaj odgovor