Facebook objave

Limetina skutna torta z jagodami.🍓😍
Zdaj pa tisti brezvezni stavek ➡️ LIKE, če bi recept. 😀 👍😉
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Se mi je zazdelo, da bi ob fotki napisala SOLATA PRESENEČENJA, pa sem ugotovila, da v resnici ni nobenega presenečenja. 😁 Pač jajca, sir in slanina. A še kaj manjka po tvojem? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kakšne so kaj vaše izkušnje s čokoladnimi oblivi? Da je trd, a da se lepo reže, se ne lomi ... Kaj je vaš najljubši preizkušen recept? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Bučkini špageti z ragu omako

Dodaj v priljubjene
Sestavine za3osebe
  • 2 večji bučki
  • 500 g mlete govedine
  • 400 g omake iz pelatov
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 velika čebula
  • nekaj strokov česna
  • sol
  • poper
  • bazilika ali druge mediteranske začimbe
  • košček kokosove maščobe
  • kisla smetana ali parmezan po želji
Priprava:
  1. Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
  2. Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
  3. Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.
Že nekaj časa sem nameravala preizkusiti spiralni rezalnik za zelenjavo in končno sem si ga omislila. Z njim sem naredila bučkine špagete, ki so me navdušili. Res odlično nadomestilo špagetov iz moke za vse, ki se prehranjujejo po načelih LCHF.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Bučkini špageti z ragu omako
Sestavine za3osebe
  • 2 večji bučki
  • 500 g mlete govedine
  • 400 g omake iz pelatov
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 velika čebula
  • nekaj strokov česna
  • sol
  • poper
  • bazilika ali druge mediteranske začimbe
  • košček kokosove maščobe
  • kisla smetana ali parmezan po želji
Postopek
  1. Bučkama odrežemo konca in ju s spiralnim rezalnikom narežemo v špagete. Solimo in pustimo stati 15 minut.
  2. Vmes pričnemo s pripravo raguja. Čebulo sesekljamo in popražimo v ponvi s kokosovo maščobo. Dodamo meso in popečemo, vmes začinimo. Nato dodamo sesekljan česen, na hitro premešamo in zalijemo z omako iz pelatov in vinom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo ca. 30 minut.
  3. Bučkine špagete močno ožamemo in razporedimo na krožnike. Prelijemo jih z omako in postrežemo z žlico kisle smetane ali s parmezanom.

Komentarji

  na “Bučkini špageti z ragu omako

Dodaj odgovor