Facebook objave

[BLACK FRIDAY NAGRADNA IGRA] 😍 Hvala za LIKE & SHARE! 👍

Hitro v Maxximum Shop po SUKRIN izdelke, ki so znižani 20 %, MAXXIMUM NUTRITION pa kar 40 %! 😀
➡️www.maxximumshop.si/akcije/black-friday

V konentar zapiši, kaj od SUKRINA in MAXXIMUMA te najbolj mika. Izmed vseh komentarjev bom izžrebala 10 srečnežev in podelila 10 nagrad → 5x NARAVNO SLADILO SUKRIN in 5x VITALAB MULTIVITAMINE. Všeč? 😀👍

Traja do 25. 11. 2017.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Mi bomo jedli samo še LCHF suši. 😁😛😍👍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Bučna juha

Dodaj v priljubjene
Sestavine za4osebe
  • 500 g očiščene buče (maslenka, hokaido ali druga jedilna buča)
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička paprike
  • lovorjev list
  • sol
  • poper
  • 500 ml vode
  • 250 ml sladke smetane
  • malo masla za peko
  • bučno olje in bučna semena za okras
Priprava:
  1. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, očiščeno bučo pa narežemo na majhne kocke.
  2. Čebulo popražimo v posodi s segretim maslom, nato dodamo bučo in pražimo nekaj minut. Dodamo česen, premešamo, nato dolijemo vodo ter začinimo s soljo, poprom, papriko in lovorovi listom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo 10-15 minut oziroma dokler buča ni mehka.
  3. Juho odstavimo, odstranimo lovorov list, dodamo sladko smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pokusimo in po potrebi še začinimo. Če je prehladna (zaradi dodatka smetane na koncu), jo še malo segrejemo.
  4. Juho postrežemo v krožnikih, pokapamo z bučnim oljem in potresemo z bučnimi semeni.
Bučna juha je zame prava poslastica. Buče imajo okoli 6 g ogljikovih hidratov na 100 g, kar pa je še vedno tako malo, da lahko kak krožnik te odlične juhe brez težav občasno uvrstite v svoj LCHF-jedilnik.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Bučna juha
Sestavine za4osebe
  • 500 g očiščene buče (maslenka, hokaido ali druga jedilna buča)
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička paprike
  • lovorjev list
  • sol
  • poper
  • 500 ml vode
  • 250 ml sladke smetane
  • malo masla za peko
  • bučno olje in bučna semena za okras
Postopek
  1. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, očiščeno bučo pa narežemo na majhne kocke.
  2. Čebulo popražimo v posodi s segretim maslom, nato dodamo bučo in pražimo nekaj minut. Dodamo česen, premešamo, nato dolijemo vodo ter začinimo s soljo, poprom, papriko in lovorovi listom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo 10-15 minut oziroma dokler buča ni mehka.
  3. Juho odstavimo, odstranimo lovorov list, dodamo sladko smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pokusimo in po potrebi še začinimo. Če je prehladna (zaradi dodatka smetane na koncu), jo še malo segrejemo.
  4. Juho postrežemo v krožnikih, pokapamo z bučnim oljem in potresemo z bučnimi semeni.

Komentarji

  na “Bučna juha

Dodaj odgovor