Facebook objave

Kjer je LCHF kruh, so tudi LCHF bruskete. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF kruhec je uspel. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Z LCHF kuharsko mojstrico Teo delava slane lososove rolice. :) ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Cimetove zvezdice

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Beljake stepemo v trd sneg, primešamo sladilo Sukrin Melis in mlete mandlje s cimetom. Najlažje je, če proti koncu maso pregnetemo z rokami. Oblikujemo kroglo in jo za slabo uro postavimo v hladilnik. Nato po delovni površini potresemo malo sladila Sukrin in razvaljamo maso ca. pol cm debelo. Če se masa prijema na valjar, nekaj sladila Sukrin potresemo tudi po vrhnji plasti. Z modelčkom izrezujemo zvezdice in jih odlagamo na pladenj oziroma desko ter pustimo, da se posušijo (postanejo bolj trde). Zvezdice se ne pečejo, lahko pa jih damo za 15 minut v pečico na 120 st. C.
  2. Zvezdice posujemo s sladilom Sukrin Melis, lahko pa jih premažemo z belim oblivom, ki ga pripravimo tako, da v beljak primešamo toliko sladila Sukrin Melis, da nastane gosta masa, ki se jo da lepo nanesti na zvezdice, vendar ne teče.
Le kdo jih ne pozna. V novoletnem času cimetove zvezdice popestrijo prav vsak pladenj s piškoti. Tukaj je recept brez dodanega sladkorja, saj sem uporabila naravno sladilo brez kalorij Sukrin Melis, tako da so primerne tudi za LCHF prehrano, poleg tega se pripravijo brez peke. Za manj sladke zvezdice dodajte manj sladila.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Cimetove zvezdice
Sestavine za
Postopek
  1. Beljake stepemo v trd sneg, primešamo sladilo Sukrin Melis in mlete mandlje s cimetom. Najlažje je, če proti koncu maso pregnetemo z rokami. Oblikujemo kroglo in jo za slabo uro postavimo v hladilnik. Nato po delovni površini potresemo malo sladila Sukrin in razvaljamo maso ca. pol cm debelo. Če se masa prijema na valjar, nekaj sladila Sukrin potresemo tudi po vrhnji plasti. Z modelčkom izrezujemo zvezdice in jih odlagamo na pladenj oziroma desko ter pustimo, da se posušijo (postanejo bolj trde). Zvezdice se ne pečejo, lahko pa jih damo za 15 minut v pečico na 120 st. C.
  2. Zvezdice posujemo s sladilom Sukrin Melis, lahko pa jih premažemo z belim oblivom, ki ga pripravimo tako, da v beljak primešamo toliko sladila Sukrin Melis, da nastane gosta masa, ki se jo da lepo nanesti na zvezdice, vendar ne teče.

Komentarji

  na “Cimetove zvezdice

Dodaj odgovor