Facebook objave

Jaz sem v nebesih. 😍 LCHF tris! ❤️ ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

NAGRADNA IGRA ➡️ LCHF-dan v Ljubljani! 😀
LIKE & SHARE*

PROGRAM:
➡ 5 ur predavanj in delavnic z Gašperjem Gromom, Stašo Grom in Jakobom Polajžerjem – kuharjem Jako
➡ odličen LCHF-obrok izpod rok odličnih kuharjev v restavraciji Super Babi
🎁 DARILO: knjiga Bemumast 1 & paket začimb Kuhar Jaka

PRIJAVE❗ www.lchflove.si/2018/01/11/lchf-dan-ljubljana

KAKO SODELUJEŠ V NAGRADNI IGRI❓ V komentar zapiši, kdaj in na kateri lokaciji bo potekal LCHF-dan. 😉

Nagradna igra traja do 23. 1. 2018. Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca, ki za nagrado prejme knjigo Bemumast! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja *Ni pogoj za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Cimetove zvezdice

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Beljake stepemo v trd sneg, primešamo sladilo Sukrin Melis in mlete mandlje s cimetom. Najlažje je, če proti koncu maso pregnetemo z rokami. Oblikujemo kroglo in jo za slabo uro postavimo v hladilnik. Nato po delovni površini potresemo malo sladila Sukrin in razvaljamo maso ca. pol cm debelo. Če se masa prijema na valjar, nekaj sladila Sukrin potresemo tudi po vrhnji plasti. Z modelčkom izrezujemo zvezdice in jih odlagamo na pladenj oziroma desko ter pustimo, da se posušijo (postanejo bolj trde). Zvezdice se ne pečejo, lahko pa jih damo za 15 minut v pečico na 120 st. C.
  2. Zvezdice posujemo s sladilom Sukrin Melis, lahko pa jih premažemo z belim oblivom, ki ga pripravimo tako, da v beljak primešamo toliko sladila Sukrin Melis, da nastane gosta masa, ki se jo da lepo nanesti na zvezdice, vendar ne teče.
Le kdo jih ne pozna. V novoletnem času cimetove zvezdice popestrijo prav vsak pladenj s piškoti. Tukaj je recept brez dodanega sladkorja, saj sem uporabila naravno sladilo brez kalorij Sukrin Melis, tako da so primerne tudi za LCHF prehrano, poleg tega se pripravijo brez peke. Za manj sladke zvezdice dodajte manj sladila.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Cimetove zvezdice
Sestavine za
Postopek
  1. Beljake stepemo v trd sneg, primešamo sladilo Sukrin Melis in mlete mandlje s cimetom. Najlažje je, če proti koncu maso pregnetemo z rokami. Oblikujemo kroglo in jo za slabo uro postavimo v hladilnik. Nato po delovni površini potresemo malo sladila Sukrin in razvaljamo maso ca. pol cm debelo. Če se masa prijema na valjar, nekaj sladila Sukrin potresemo tudi po vrhnji plasti. Z modelčkom izrezujemo zvezdice in jih odlagamo na pladenj oziroma desko ter pustimo, da se posušijo (postanejo bolj trde). Zvezdice se ne pečejo, lahko pa jih damo za 15 minut v pečico na 120 st. C.
  2. Zvezdice posujemo s sladilom Sukrin Melis, lahko pa jih premažemo z belim oblivom, ki ga pripravimo tako, da v beljak primešamo toliko sladila Sukrin Melis, da nastane gosta masa, ki se jo da lepo nanesti na zvezdice, vendar ne teče.

Komentarji

  na “Cimetove zvezdice

Dodaj odgovor