Facebook objave

Jaz sem v nebesih. 😍 LCHF tris! ❤️ ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

NAGRADNA IGRA ➡️ LCHF-dan v Ljubljani! 😀
LIKE & SHARE*

PROGRAM:
➡ 5 ur predavanj in delavnic z Gašperjem Gromom, Stašo Grom in Jakobom Polajžerjem – kuharjem Jako
➡ odličen LCHF-obrok izpod rok odličnih kuharjev v restavraciji Super Babi
🎁 DARILO: knjiga Bemumast 1 & paket začimb Kuhar Jaka

PRIJAVE❗ www.lchflove.si/2018/01/11/lchf-dan-ljubljana

KAKO SODELUJEŠ V NAGRADNI IGRI❓ V komentar zapiši, kdaj in na kateri lokaciji bo potekal LCHF-dan. 😉

Nagradna igra traja do 23. 1. 2018. Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca, ki za nagrado prejme knjigo Bemumast! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja *Ni pogoj za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladna salama

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
  • 150 g masla
  • 150 g temne čokolade
  • 100 g mletih orehov
  • 100 g grobe kokosove moke
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlička limonine ali pomarančne lupinice
  • 150 g praženih lešnikov ali orehov (lahko jih tudi kombiniramo)
  • kokosova moka za valjanje
Priprava:
  1. Maslo stopimo in mu nežno primešamo sesekljano temno čokolado, da nastane homogena masa. Malo ohladimo, nato primešamo ostale sestavine. Maso vsaj za pol ure shranimo v hladilnik, jo razdelimo na pol in iz vsake polovice oblikujemo salamo s premerom nekaj centimetrov. Pri tem si pomagamo tako, da podlago, na kateri ju oblikujemo, potresemo s kokosovo moko.
  2. Pripravimo si dva kosa prozorne folije za živila (po dolžini morata biti na vsaki strani nekaj centimetrov daljša kot salama). Na folijo položimo salamo in jo tesno zvijemo, konca pa zavežemo s trakom. Ponovimo še z drugo salamo. Shranimo ju v hladilnik, pred postrežbo pa ju damo vsaj 15 minut prej na sobno temperaturo, da se ne lomita pri rezanju. Režemo približno pol centimetra debele rezine.
Čokoladna salama je bila ena od sladic mojega otroštva. Pripravljala jo je babica in še danes se dobro spomnim omamnega vonja po limonini lupinici. Babičin recept je vseboval piškote, jaz pa sem namesto njih uporabila oreške.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladna salama
Sestavine za
  • 150 g masla
  • 150 g temne čokolade
  • 100 g mletih orehov
  • 100 g grobe kokosove moke
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlička limonine ali pomarančne lupinice
  • 150 g praženih lešnikov ali orehov (lahko jih tudi kombiniramo)
  • kokosova moka za valjanje
Postopek
  1. Maslo stopimo in mu nežno primešamo sesekljano temno čokolado, da nastane homogena masa. Malo ohladimo, nato primešamo ostale sestavine. Maso vsaj za pol ure shranimo v hladilnik, jo razdelimo na pol in iz vsake polovice oblikujemo salamo s premerom nekaj centimetrov. Pri tem si pomagamo tako, da podlago, na kateri ju oblikujemo, potresemo s kokosovo moko.
  2. Pripravimo si dva kosa prozorne folije za živila (po dolžini morata biti na vsaki strani nekaj centimetrov daljša kot salama). Na folijo položimo salamo in jo tesno zvijemo, konca pa zavežemo s trakom. Ponovimo še z drugo salamo. Shranimo ju v hladilnik, pred postrežbo pa ju damo vsaj 15 minut prej na sobno temperaturo, da se ne lomita pri rezanju. Režemo približno pol centimetra debele rezine.

Komentarji

  na “Čokoladna salama

Dodaj odgovor