Facebook objave

Danes je bil naporen dan, saj smo šli končno v tisk s knjigo Bemumast 3: IMAŠ JAJCA?, zato bo to zelo enostavna NAGRADNA IGRA. 🎁🙂

KAKO SODELUJEŠ❓ Čisto enostavno, lahko VŠEČKAŠ, lahko DELIŠ OBJAVO, v vsakem primeru pa DODAJ KOMENTAR, v čem je razlika med "zelenim" in "rdečim" sladilom brez kalorij Sukrin. 👍😉

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

[NAGRADNA IGRA ➡️ individualni LCHF-JEDILNIK Gašperja Groma] 👍 LIKE & SHARE*

Želiš začeti z LCHF-prehrano in pri tem potrebuješ pomoč? Sodeluj v nagradni igri, morda nagrado prejmeš prav ti.

KAKO SODELUJEŠ❓ V komentar zapiši svoje najljubše LCHF živilo. 🥑🧀🥥🥦🍳

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

9. NAGRADNA IGRA ➡️ SpeLineast Planer 2018 👍LIKE & SHARE*

Tokratna nagrada bo razveselila vse, ki ne morejo brez starih dobrih planerjev in so jim všeč posebne stvari. SpeLineast planer to vsekakor je, saj je v celoti napisan in narisan "na roke" (več informacij o planerju je v komentarju). Jaz sem ga imela že lani in se zelo veselim novega. ❤️

KAKO SODELUJEŠ❓ V komentar zapiši, katera platnica SpeLineastega planerja ti je najbolj všeč, morda imaš srečo in ga prejmeš prav ti! 😉

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladni fondant

Dodaj v priljubjene

Avtor: Jani Jugovic, www.tejani.si

Sestavine za6fondantov
  • 225 g čokolade (70 % ali 75 % kakava)
  • 60 g masla
  • 4-5 jajc
  • 60 g sladila Sukrin
  • ščepec soli
Priprava:
  1. Čokolado, maslo in ščepec soli stopimo v vodni kopeli (voda v spodnji posodi ne sme vreti, da čokolade ne segrejemo preveč). Rumenjake dobro stepemo skupaj s polovično količino sladila Sukrin (mešamo vsaj 10 minut). Beljake stepamo na visoki hitrosti tri minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati »vrhovi«, nato znižamo hitrost in postopoma dodamo drugo polovico sladila Sukrin. Pri nizki hitrosti stepamo še 10 minut.
  2. V rumenjake počasi z lopatko vmešamo čokoladno mešanico in nato še sneg. Pri mešanju smo previdni, da se nam sneg ne sesede.
  3. Silikonske modelčke namažemo z maslom, jih nadevamo z maso in postavimo v hladilnik, da se masa ohladi. Pečemo jih 6-7 minut pri 200 st. C. Shranimo jih lahko tudi v skrinjo in jih pečemo zamrznjene, čas pečenja ostaja nespremenjen.
Preprosta čokoladna sladica brez moke in dodanega sladkorja, ki jo pripravite tako rekoč v trenutku. Priporočamo, da jo postrežete s stepeno smetano.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!

Avtor: Jani Jugovic, www.tejani.si

Čokoladni fondant
Sestavine za6fondantov
  • 225 g čokolade (70 % ali 75 % kakava)
  • 60 g masla
  • 4-5 jajc
  • 60 g sladila Sukrin
  • ščepec soli
Postopek
  1. Čokolado, maslo in ščepec soli stopimo v vodni kopeli (voda v spodnji posodi ne sme vreti, da čokolade ne segrejemo preveč). Rumenjake dobro stepemo skupaj s polovično količino sladila Sukrin (mešamo vsaj 10 minut). Beljake stepamo na visoki hitrosti tri minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati »vrhovi«, nato znižamo hitrost in postopoma dodamo drugo polovico sladila Sukrin. Pri nizki hitrosti stepamo še 10 minut.
  2. V rumenjake počasi z lopatko vmešamo čokoladno mešanico in nato še sneg. Pri mešanju smo previdni, da se nam sneg ne sesede.
  3. Silikonske modelčke namažemo z maslom, jih nadevamo z maso in postavimo v hladilnik, da se masa ohladi. Pečemo jih 6-7 minut pri 200 st. C. Shranimo jih lahko tudi v skrinjo in jih pečemo zamrznjene, čas pečenja ostaja nespremenjen.

Komentarji

  na “Čokoladni fondant
Komentar na “Čokoladni fondant
  1. Pingback: Tracy Glastrong

Dodaj odgovor