Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladni fondant

Dodaj v priljubjene

Avtor: Jani Jugovic, www.tejani.si

Sestavine za6fondantov
  • 225 g čokolade (70 % ali 75 % kakava)
  • 60 g masla
  • 4-5 jajc
  • 60 g sladila Sukrin
  • ščepec soli
Priprava:
  1. Čokolado, maslo in ščepec soli stopimo v vodni kopeli (voda v spodnji posodi ne sme vreti, da čokolade ne segrejemo preveč). Rumenjake dobro stepemo skupaj s polovično količino sladila Sukrin (mešamo vsaj 10 minut). Beljake stepamo na visoki hitrosti tri minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati »vrhovi«, nato znižamo hitrost in postopoma dodamo drugo polovico sladila Sukrin. Pri nizki hitrosti stepamo še 10 minut.
  2. V rumenjake počasi z lopatko vmešamo čokoladno mešanico in nato še sneg. Pri mešanju smo previdni, da se nam sneg ne sesede.
  3. Silikonske modelčke namažemo z maslom, jih nadevamo z maso in postavimo v hladilnik, da se masa ohladi. Pečemo jih 6-7 minut pri 200 st. C. Shranimo jih lahko tudi v skrinjo in jih pečemo zamrznjene, čas pečenja ostaja nespremenjen.
Preprosta čokoladna sladica brez moke in dodanega sladkorja, ki jo pripravite tako rekoč v trenutku. Priporočamo, da jo postrežete s stepeno smetano.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!

Avtor: Jani Jugovic, www.tejani.si

Čokoladni fondant
Sestavine za6fondantov
  • 225 g čokolade (70 % ali 75 % kakava)
  • 60 g masla
  • 4-5 jajc
  • 60 g sladila Sukrin
  • ščepec soli
Postopek
  1. Čokolado, maslo in ščepec soli stopimo v vodni kopeli (voda v spodnji posodi ne sme vreti, da čokolade ne segrejemo preveč). Rumenjake dobro stepemo skupaj s polovično količino sladila Sukrin (mešamo vsaj 10 minut). Beljake stepamo na visoki hitrosti tri minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati »vrhovi«, nato znižamo hitrost in postopoma dodamo drugo polovico sladila Sukrin. Pri nizki hitrosti stepamo še 10 minut.
  2. V rumenjake počasi z lopatko vmešamo čokoladno mešanico in nato še sneg. Pri mešanju smo previdni, da se nam sneg ne sesede.
  3. Silikonske modelčke namažemo z maslom, jih nadevamo z maso in postavimo v hladilnik, da se masa ohladi. Pečemo jih 6-7 minut pri 200 st. C. Shranimo jih lahko tudi v skrinjo in jih pečemo zamrznjene, čas pečenja ostaja nespremenjen.

Komentarji

  na “Čokoladni fondant

Dodaj odgovor