Facebook objave

Limetina skutna torta z jagodami.🍓😍
Zdaj pa tisti brezvezni stavek ➡️ LIKE, če bi recept. 😀 👍😉
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Se mi je zazdelo, da bi ob fotki napisala SOLATA PRESENEČENJA, pa sem ugotovila, da v resnici ni nobenega presenečenja. 😁 Pač jajca, sir in slanina. A še kaj manjka po tvojem? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kakšne so kaj vaše izkušnje s čokoladnimi oblivi? Da je trd, a da se lepo reže, se ne lomi ... Kaj je vaš najljubši preizkušen recept? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladni sendvič

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Najprej se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem dodamo eno žlico sladila Sukrin. Drugo žlico sladila Sukrin dodamo k rumenjakom in jih stepamo, dokler zmes ne postane penasta in svetlo rumena. Beljake z leseno lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje s pecilnim praškom. S testom napolnimo pekač za eklerje (ali ga nabrizgamo na papir za peko) in pri 210 st. C. pečemo pet minut, nato piškote potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še dve minuti. Piškote ohladimo in previdno odstranimo iz pekača.
  2. Sladko smetano stepemo, vmes dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Kremo damo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na štiri piškote, s preostalimi piškoti pa jo prekrijemo.
  3. Maslo stopimo, mu primešamo sesekljano temno čokolado in prelijemo čez »sendviče«.
Že nekaj časa sem želela narediti LCHF piškote za tiramisu (Savoiardi ali baby piškoti). Uporabila sem klasični recept za LCHF biskvit, ker pa nisem imela pravega pekača (obstaja prav pekač za baby piškote), so nastali piškoti bolj podobni eklerjem (so namreč nižji in širši od baby piškotov). Zato sem se odločila, da namesto tiramisuja naredim čokoladne sendviče.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladni sendvič
Sestavine za
Postopek
  1. Najprej se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem dodamo eno žlico sladila Sukrin. Drugo žlico sladila Sukrin dodamo k rumenjakom in jih stepamo, dokler zmes ne postane penasta in svetlo rumena. Beljake z leseno lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje s pecilnim praškom. S testom napolnimo pekač za eklerje (ali ga nabrizgamo na papir za peko) in pri 210 st. C. pečemo pet minut, nato piškote potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še dve minuti. Piškote ohladimo in previdno odstranimo iz pekača.
  2. Sladko smetano stepemo, vmes dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Kremo damo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na štiri piškote, s preostalimi piškoti pa jo prekrijemo.
  3. Maslo stopimo, mu primešamo sesekljano temno čokolado in prelijemo čez »sendviče«.

Komentarji

  na “Čokoladni sendvič

Dodaj odgovor