Kategorije

Facebook objave

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Gasper Grom - Low Carb Coach nekaj fehtari palačinke ... Sem mu rekla, da če ta slika dobi več kot 100 všečkov, jih dobi. 😂👍😃 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladno-kokosove kocke s kislo smetano

Dodaj v priljubjene

Avtor: Tea Dernovšek

Sestavine za
  • Sestavine za biskvit:
  • 75 g temne čokolade
  • 150 g masla
  • 6 jajc
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
  • 2 žlici kokosove moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 ml mleka
  • 1 žlica ruma
  • Sestavine za kremo:
  • 250 g mlete kokosove moke
  • 200 g grškega jogurta
  • 500 g kisle smetane
  • 20 g sirotkinih beljakovin v prahu z okusom vanilije
  • Sestavine za preliv:
  • 50 g temne čokolade
  • 30 g masla
Priprava:
  1. Maslo in temno čokolado stopimo. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo, nato jim primešamo stopljeno in malenkost ohlajeno čokolado in maslo, mandlje, kokosovo moko, kakav in beljakov sneg. Maso zlijemo v pekač velikosti ca. 25 x 35 cm, ki smo ga pred tem obložili s papirjem za peko in pečemo ca. 20 minut pri 180 st. C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko, ga vrnemo v pekač in navlažimo z mešanico mleka in ruma. Sestavine za kremo dobro premešamo in kremo enakomerno nanesemo na biskvit. Nato stopimo temno čokolado in maslo ter z žlico neenakomerno prelijemo čez pecivo. Pecivo damo vsaj za dve uri v hladilnik, nato ga narežemo na koščke in postrežemo.
Odlično pecivo brez moke in dodanega sladkorja za ljubitelje čokolade in kokosa.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!

Avtor: Tea Dernovšek

Čokoladno-kokosove kocke s kislo smetano
Sestavine za
  • Sestavine za biskvit:
  • 75 g temne čokolade
  • 150 g masla
  • 6 jajc
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
  • 2 žlici kokosove moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 ml mleka
  • 1 žlica ruma
  • Sestavine za kremo:
  • 250 g mlete kokosove moke
  • 200 g grškega jogurta
  • 500 g kisle smetane
  • 20 g sirotkinih beljakovin v prahu z okusom vanilije
  • Sestavine za preliv:
  • 50 g temne čokolade
  • 30 g masla
Postopek
  1. Maslo in temno čokolado stopimo. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo, nato jim primešamo stopljeno in malenkost ohlajeno čokolado in maslo, mandlje, kokosovo moko, kakav in beljakov sneg. Maso zlijemo v pekač velikosti ca. 25 x 35 cm, ki smo ga pred tem obložili s papirjem za peko in pečemo ca. 20 minut pri 180 st. C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko, ga vrnemo v pekač in navlažimo z mešanico mleka in ruma. Sestavine za kremo dobro premešamo in kremo enakomerno nanesemo na biskvit. Nato stopimo temno čokolado in maslo ter z žlico neenakomerno prelijemo čez pecivo. Pecivo damo vsaj za dve uri v hladilnik, nato ga narežemo na koščke in postrežemo.

Komentarji

  na “Čokoladno-kokosove kocke s kislo smetano

Dodaj odgovor