Facebook objave

Protein SNICKERS, MARS ali BOUNTY? 🍫 VSE TRI! 😉 LIKE & SHARE*

Kako sodeluješ ❓ V komentar zapiši, katero beljakovinsko ploščico s slike si želiš. 😉 Morda prav ti prejmeš paket vseh treh. 😍

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Danes je bil naporen dan, saj smo šli končno v tisk s knjigo Bemumast 3: IMAŠ JAJCA?, zato bo to zelo enostavna NAGRADNA IGRA. 🎁🙂

KAKO SODELUJEŠ❓ Čisto enostavno, lahko VŠEČKAŠ, lahko DELIŠ OBJAVO, v vsakem primeru pa DODAJ KOMENTAR, v čem je razlika med "zelenim" in "rdečim" sladilom brez kalorij Sukrin. 👍😉

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

[NAGRADNA IGRA ➡️ individualni LCHF-JEDILNIK Gašperja Groma] 👍 LIKE & SHARE*

Želiš začeti z LCHF-prehrano in pri tem potrebuješ pomoč? Sodeluj v nagradni igri, morda nagrado prejmeš prav ti.

KAKO SODELUJEŠ❓ V komentar zapiši svoje najljubše LCHF živilo. 🥑🧀🥥🥦🍳

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Crème brûlée

Dodaj v priljubjene

Avtor: Amanda Hasanović Ponjevič

Sestavine za4lončke
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev strok ali vaniljeva aroma
  • 4 veliki rumenjaki
  • 2-4 žlice sladila Sukrin
  • 2-3 žličke sladila Sukrin za posip
  • Ostalo
  • 4 keramični lončki
Priprava:
  1. Smetano pretočimo v posodo in skupaj z na pol prerezanim vaniljevim strokom ali vaniljevo aromo pri srednji temperaturi segrevamo 15 minut. Pazimo, da smetana ne zavre. Odstavimo in pustimo počivati 15 minut, nato odstranimo strok.
  2. Rumenjake pet minut stepamo z mešalnikom za smetano, vmes dodajamo sladilo Sukrin. Polovico segrete smetane počasi vlijemo k jajčni mešanici in dobro stepemo, nato celotno maso zlijemo k preostali smetani in dobro premešamo.
  3. Mešanico prelijemo v keramične lončke in jih postavimo v večji pekač. V pekač vlijemo vročo vodo (do 3/4 lončkov) in jih pri 150 st. C pečemo 35-40minut. Ko jih vzamemo iz pečice, je zmes še nekoliko tekoča). Pustimo, da se ohladijo, lahko tudi shranimo čez noč v hladilnik. Pred postrežbo jih eno uro pustimo na sobni temperaturi, nato potrosimo s sladilom Sukrin in s kuhinjskim gorilnikom flambiramo, dokler se sladilo Sukrin ne stopi in obarva rjavo.
Crème brûlée je odlična kremna sladica iz smetane, rumenjakov in vanilje s slastno hrustljavo skorjico. Lahko ga pripravimo tudi brez sladkorja in je tako primeren tudi za LCHF prehrano. Sladkor nadomestimo z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin in nihče ne bo opazil, da je brez sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!

Avtor: Amanda Hasanović Ponjevič

Crème brûlée
Sestavine za4lončke
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev strok ali vaniljeva aroma
  • 4 veliki rumenjaki
  • 2-4 žlice sladila Sukrin
  • 2-3 žličke sladila Sukrin za posip
  • Ostalo
  • 4 keramični lončki
Postopek
  1. Smetano pretočimo v posodo in skupaj z na pol prerezanim vaniljevim strokom ali vaniljevo aromo pri srednji temperaturi segrevamo 15 minut. Pazimo, da smetana ne zavre. Odstavimo in pustimo počivati 15 minut, nato odstranimo strok.
  2. Rumenjake pet minut stepamo z mešalnikom za smetano, vmes dodajamo sladilo Sukrin. Polovico segrete smetane počasi vlijemo k jajčni mešanici in dobro stepemo, nato celotno maso zlijemo k preostali smetani in dobro premešamo.
  3. Mešanico prelijemo v keramične lončke in jih postavimo v večji pekač. V pekač vlijemo vročo vodo (do 3/4 lončkov) in jih pri 150 st. C pečemo 35-40minut. Ko jih vzamemo iz pečice, je zmes še nekoliko tekoča). Pustimo, da se ohladijo, lahko tudi shranimo čez noč v hladilnik. Pred postrežbo jih eno uro pustimo na sobni temperaturi, nato potrosimo s sladilom Sukrin in s kuhinjskim gorilnikom flambiramo, dokler se sladilo Sukrin ne stopi in obarva rjavo.

Komentarji

  na “Crème brûlée

Dodaj odgovor