Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Jaffa piškoti

Dodaj v priljubjene

Avtor: Tadej Miholič

Sestavine za
Priprava:
  1. Najprej se lotimo priprave nadeva. Bolero in vodo zmešamo, dodamo želatino fix. Ko se masa začne gostiti, jo vlijemo v aluminijasti pekač ter pustimo, da se zgosti. Najboljše jo je pustiti čez noč.
  2. Nato se lotimo biskvitov. Pečico segrejemo na 180 st. C . Najprej stepemo jajca in sladilo Sukrin, nato počasi primešamo zmehčano maslo, mandljevo moko in vaniljo v prahu. Maso vlijemo v modelčke za mafine ca.1 žlico mase v en model. Pečemo jih 8 do 10 minut, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
  3. Ko so se biskviti ohladili, se lotimo žele mase. Iz žele mase z okroglim modelčkom, ki naj bo malo manjši, kot so biskviti, izrežemo krogce, ki jih previdno položimo na piškote. Vse skupaj postavimo v hladilnik.
  4. Čokolado stopimo in počakamo, da se ohladi. Nato na vrhu namažemo s čokolado in piškote damo še za 15 minut v hladilnik, da se strdijo.
Vsi poznate Jaffa piškote. Tokrat sem se priprave lotil sam in moram reči, da so odlični. So brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Tadej Miholič

Jaffa piškoti
Sestavine za
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave nadeva. Bolero in vodo zmešamo, dodamo želatino fix. Ko se masa začne gostiti, jo vlijemo v aluminijasti pekač ter pustimo, da se zgosti. Najboljše jo je pustiti čez noč.
  2. Nato se lotimo biskvitov. Pečico segrejemo na 180 st. C . Najprej stepemo jajca in sladilo Sukrin, nato počasi primešamo zmehčano maslo, mandljevo moko in vaniljo v prahu. Maso vlijemo v modelčke za mafine ca.1 žlico mase v en model. Pečemo jih 8 do 10 minut, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
  3. Ko so se biskviti ohladili, se lotimo žele mase. Iz žele mase z okroglim modelčkom, ki naj bo malo manjši, kot so biskviti, izrežemo krogce, ki jih previdno položimo na piškote. Vse skupaj postavimo v hladilnik.
  4. Čokolado stopimo in počakamo, da se ohladi. Nato na vrhu namažemo s čokolado in piškote damo še za 15 minut v hladilnik, da se strdijo.

Komentarji

  na “Jaffa piškoti

Dodaj odgovor