Facebook objave

Kinder Pingui še nisem objavila recepta, ne? 🐧😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Ti je všeč burger brez hlebčka? 😃👍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Jagodna kremna torta

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
  • Sestavine za biskvit: (premer 26 cm)
  • 3 jajca
  • 70 g sladila Sukrin
  • 100 g mletih orehov
  • pol žličke pecilnega praška
  • 25 g masla
  • 75 g temne čokolade
  • Sestavine za jagodno kremo:
  • 400 g kremnega sira
  • 500 g jagod
  • 4 žlice pesinega soka po želji (za intenzivnejšo barvo)
  • 50 g sladila Sukrin Melis
  • 1 želatina Fix
  • Sestavine za belo kremo:
  • 400 g kremnega sira
  • 400 ml sladke smetane
  • 50 g sladila Sukrin Melis
  • vanilja v prahu
  • 1 želatina Fix
  • Sestavine za čokoladno glazuro:
  • 25 g kokosove maščobe
  • 100 g temne čokolade
Priprava:
  1. Najprej se lotimo priprave biskvita. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo čvrst sneg, rumenjake pa penasto umešamo s sladilom Sukrin. Maslo stopimo, odstavimo in mu primešamo sesekljano temno čokolado. Malenkost ohladimo in primešamo k rumenjakovi mešanici. Nato z lopatico izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete orehe, premešane s pecilnim praškom. Pečemo ga v pekaču s premerom 26 cm pri 175 °C 15 minut.
  2. Jagodno kremo pripravimo tako, da premešamo kremni sir, sladilo Sukrin Melis in dobro zmiksane jagode (če smo uporabiti zamrznjene, jih pred tem odmrznemo in dobro odcedimo) in pesin sok po želji. Na koncu dodamo želatino fix.
  3. Nato pripravimo še belo kremo. Sladko smetano stepemo posebej. Kremni sir premešamo s sladilom Sukrin Melis in vaniljo v prahu, na koncu dodamo želatino fix in primešamo sladko smetano.
  4. Biskvitu odstranimo papir za peko, ga položimo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom od tortnega modla. Najprej naložimo jagodno kremo, malo počakamo in nato še belo kremo. Ko je torta dobro ohlajena, jo prelijemo s čokoladno glazuro ter okrasimo z jagodami in smetano.
To LCHF torto brez moke in dodanega sladkorja sem naredila z mislimi na Valentinovo, a ko sem ji snela tortni obod, sem se najprej spomnila na sladoled Planica. 🙂 Biskvit je čokoladen z orehi, lahko pa namesto njih uporabite mlete mandlje ali lešnike. Ker nisem dobila svežih jagod, sem uporabila zamrznjene. Okrasite jo s stepeno sladko smetano in jagodami.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Jagodna kremna torta
Sestavine za
  • Sestavine za biskvit: (premer 26 cm)
  • 3 jajca
  • 70 g sladila Sukrin
  • 100 g mletih orehov
  • pol žličke pecilnega praška
  • 25 g masla
  • 75 g temne čokolade
  • Sestavine za jagodno kremo:
  • 400 g kremnega sira
  • 500 g jagod
  • 4 žlice pesinega soka po želji (za intenzivnejšo barvo)
  • 50 g sladila Sukrin Melis
  • 1 želatina Fix
  • Sestavine za belo kremo:
  • 400 g kremnega sira
  • 400 ml sladke smetane
  • 50 g sladila Sukrin Melis
  • vanilja v prahu
  • 1 želatina Fix
  • Sestavine za čokoladno glazuro:
  • 25 g kokosove maščobe
  • 100 g temne čokolade
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave biskvita. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo čvrst sneg, rumenjake pa penasto umešamo s sladilom Sukrin. Maslo stopimo, odstavimo in mu primešamo sesekljano temno čokolado. Malenkost ohladimo in primešamo k rumenjakovi mešanici. Nato z lopatico izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete orehe, premešane s pecilnim praškom. Pečemo ga v pekaču s premerom 26 cm pri 175 °C 15 minut.
  2. Jagodno kremo pripravimo tako, da premešamo kremni sir, sladilo Sukrin Melis in dobro zmiksane jagode (če smo uporabiti zamrznjene, jih pred tem odmrznemo in dobro odcedimo) in pesin sok po želji. Na koncu dodamo želatino fix.
  3. Nato pripravimo še belo kremo. Sladko smetano stepemo posebej. Kremni sir premešamo s sladilom Sukrin Melis in vaniljo v prahu, na koncu dodamo želatino fix in primešamo sladko smetano.
  4. Biskvitu odstranimo papir za peko, ga položimo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom od tortnega modla. Najprej naložimo jagodno kremo, malo počakamo in nato še belo kremo. Ko je torta dobro ohlajena, jo prelijemo s čokoladno glazuro ter okrasimo z jagodami in smetano.

Komentarji

  na “Jagodna kremna torta

Dodaj odgovor