Facebook objave

Limetina skutna torta z jagodami.🍓😍
Zdaj pa tisti brezvezni stavek ➡️ LIKE, če bi recept. 😀 👍😉
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Se mi je zazdelo, da bi ob fotki napisala SOLATA PRESENEČENJA, pa sem ugotovila, da v resnici ni nobenega presenečenja. 😁 Pač jajca, sir in slanina. A še kaj manjka po tvojem? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kakšne so kaj vaše izkušnje s čokoladnimi oblivi? Da je trd, a da se lepo reže, se ne lomi ... Kaj je vaš najljubši preizkušen recept? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Je kdo rekel nutela?

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
  • 350 ml tekoče sladke smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
Priprava:
  1. Sladko smetano segrejemo, vendar pazimo, da ne zavre. Med segrevanjem ji primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Tik pred vretjem odstavimo in v mešanico vsipamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane enakomerna masa, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (vsaj nekaj ur ali čez noč v hladilniku).
  2. Mlete lešnike v multipraktiku dobro premešamo s stopljenim maslom. Čokoladno maso stepemo z mešalnikom za stepanje smetane, da malce naraste, nato ji primešamo lešnike z maslom. Kremo nadevamo v lonček s pokrovom in shranimo v hladilnik.
Pred časom sem že naredila čokoladno-lešnikovo kremo, tokrat pa sem jo z nekaj dodatnimi sestavinami še malo izboljšala. Meni se zdi veliko bolj polnega okusa kot nutela, predvsem pa je brez predelanih rastlinskih maščob in dodanega sladkorja ter je primerna za LCHF prehrano.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Je kdo rekel nutela?
Sestavine za
  • 350 ml tekoče sladke smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
Postopek
  1. Sladko smetano segrejemo, vendar pazimo, da ne zavre. Med segrevanjem ji primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Tik pred vretjem odstavimo in v mešanico vsipamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane enakomerna masa, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (vsaj nekaj ur ali čez noč v hladilniku).
  2. Mlete lešnike v multipraktiku dobro premešamo s stopljenim maslom. Čokoladno maso stepemo z mešalnikom za stepanje smetane, da malce naraste, nato ji primešamo lešnike z maslom. Kremo nadevamo v lonček s pokrovom in shranimo v hladilnik.

Komentarji

  na “Je kdo rekel nutela?
Komentar na “Je kdo rekel nutela?

Dodaj odgovor