Facebook objave

Kjer je LCHF kruh, so tudi LCHF bruskete. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF kruhec je uspel. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Z LCHF kuharsko mojstrico Teo delava slane lososove rolice. :) ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kavni mousse

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Tekočo sladko smetano in hladno varjeno kavo skupaj z vzdolžno prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja (uporabimo parno kopel), zmanjšamo temperaturo in kuhamo pet minut. Nato odstavimo in malo ohladimo.
  2. Rumenjake dobro premešamo s sladilom Sukrin Gold in jih z mešalnikom na metlice počasi primešamo k smetani. Mešanico vrnemo na kuhalno ploščo, nastavimo na srednjo temperaturo in kuhamo še pet minut (ne sme zavreti), vmes neprestano stepamo. Želatino pripravimo po navodilih na embalaži in jo počasi primešamo h kremi. Natočimo v kozarčke in ohladimo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in okrasimo z zrni kave.
Poleg že objavljenega recepta za panna cotto tokrat objavljam kavno različico. Uporabila sem Jumping Goat Coffee Cold Brew kavni koncentrat, namesto sladkorja pa sem uporabila sladilo Sukrin Melis.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kavni mousse
Sestavine za
Postopek
  1. Tekočo sladko smetano in hladno varjeno kavo skupaj z vzdolžno prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja (uporabimo parno kopel), zmanjšamo temperaturo in kuhamo pet minut. Nato odstavimo in malo ohladimo.
  2. Rumenjake dobro premešamo s sladilom Sukrin Gold in jih z mešalnikom na metlice počasi primešamo k smetani. Mešanico vrnemo na kuhalno ploščo, nastavimo na srednjo temperaturo in kuhamo še pet minut (ne sme zavreti), vmes neprestano stepamo. Želatino pripravimo po navodilih na embalaži in jo počasi primešamo h kremi. Natočimo v kozarčke in ohladimo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in okrasimo z zrni kave.

Komentarji

  na “Kavni mousse

Dodaj odgovor