Kategorije

Facebook objave

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Gasper Grom - Low Carb Coach nekaj fehtari palačinke ... Sem mu rekla, da če ta slika dobi več kot 100 všečkov, jih dobi. 😂👍😃 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kavni mousse

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Tekočo sladko smetano in hladno varjeno kavo skupaj z vzdolžno prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja (uporabimo parno kopel), zmanjšamo temperaturo in kuhamo pet minut. Nato odstavimo in malo ohladimo.
  2. Rumenjake dobro premešamo s sladilom Sukrin Gold in jih z mešalnikom na metlice počasi primešamo k smetani. Mešanico vrnemo na kuhalno ploščo, nastavimo na srednjo temperaturo in kuhamo še pet minut (ne sme zavreti), vmes neprestano stepamo. Želatino pripravimo po navodilih na embalaži in jo počasi primešamo h kremi. Natočimo v kozarčke in ohladimo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in okrasimo z zrni kave.
Poleg že objavljenega recepta za panna cotto tokrat objavljam kavno različico. Uporabila sem Jumping Goat Coffee Cold Brew kavni koncentrat, namesto sladkorja pa sem uporabila sladilo Sukrin Melis.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kavni mousse
Sestavine za
Postopek
  1. Tekočo sladko smetano in hladno varjeno kavo skupaj z vzdolžno prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja (uporabimo parno kopel), zmanjšamo temperaturo in kuhamo pet minut. Nato odstavimo in malo ohladimo.
  2. Rumenjake dobro premešamo s sladilom Sukrin Gold in jih z mešalnikom na metlice počasi primešamo k smetani. Mešanico vrnemo na kuhalno ploščo, nastavimo na srednjo temperaturo in kuhamo še pet minut (ne sme zavreti), vmes neprestano stepamo. Želatino pripravimo po navodilih na embalaži in jo počasi primešamo h kremi. Natočimo v kozarčke in ohladimo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in okrasimo z zrni kave.

Komentarji

  na “Kavni mousse

Dodaj odgovor