Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kokosova potica

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (presejemo jih čez cedilko). Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  2. Nato se lotimo nadeva. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo. Dodamo kokosovo moko in segreto sladko smetano (po želji še rum). Na koncu primešamo beljakov sneg. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 40 minut. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Priznam, da še nikoli v življenju nisem delala klasične potice, kaj šele kokosove. Letos sem se odločila, da bom malo eksperimentirala in tako je poleg orehove LCHF potice nastala tudi kokosova potica s čokoladnim testom. Je brez žitnih mok in brez dodanega sladkorja in primerna za LCHF-prehrano.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kokosova potica
Sestavine za
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (presejemo jih čez cedilko). Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  2. Nato se lotimo nadeva. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo. Dodamo kokosovo moko in segreto sladko smetano (po želji še rum). Na koncu primešamo beljakov sneg. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 40 minut. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.

Komentarji

  na “Kokosova potica

Dodaj odgovor