Facebook objave

Jaz sem v nebesih. 😍 LCHF tris! ❤️ ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

NAGRADNA IGRA ➡️ LCHF-dan v Ljubljani! 😀
LIKE & SHARE*

PROGRAM:
➡ 5 ur predavanj in delavnic z Gašperjem Gromom, Stašo Grom in Jakobom Polajžerjem – kuharjem Jako
➡ odličen LCHF-obrok izpod rok odličnih kuharjev v restavraciji Super Babi
🎁 DARILO: knjiga Bemumast 1 & paket začimb Kuhar Jaka

PRIJAVE❗ www.lchflove.si/2018/01/11/lchf-dan-ljubljana

KAKO SODELUJEŠ V NAGRADNI IGRI❓ V komentar zapiši, kdaj in na kateri lokaciji bo potekal LCHF-dan. 😉

Nagradna igra traja do 23. 1. 2018. Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca, ki za nagrado prejme knjigo Bemumast! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja *Ni pogoj za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kokosovi popsi

Dodaj v priljubjene

Avtor: Eva Cotič

Sestavine za
  • Sestavine za popse:
  • 100 g EKO Sukrin kokosove moke
  • 2 merici sirotkinega beljakovinskega praška (kokos ali vanilja)
  • 100 ml kokosovega mleka ali vode
  • 2 žlici smetane za stepanje
  • 80 g kokosove maščobe
  • Sestavine za obliv:
  • 200 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
Priprava:
  1. Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.
  2. Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj.
  3. Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.
Ta sladica je namenjena ljubiteljem kokosa in tortic na palčki – popsov. Razkrivam vam recept za popse brez moke in dodanega sladkorja. Tako zelo dobri so, da izginejo v trenutku.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Eva Cotič

Kokosovi popsi
Sestavine za
  • Sestavine za popse:
  • 100 g EKO Sukrin kokosove moke
  • 2 merici sirotkinega beljakovinskega praška (kokos ali vanilja)
  • 100 ml kokosovega mleka ali vode
  • 2 žlici smetane za stepanje
  • 80 g kokosove maščobe
  • Sestavine za obliv:
  • 200 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
Postopek
  1. Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.
  2. Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj.
  3. Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.

Komentarji

  na “Kokosovi popsi

Dodaj odgovor