Facebook objave

Danes je bil naporen dan, saj smo šli končno v tisk s knjigo Bemumast 3: IMAŠ JAJCA?, zato bo to zelo enostavna NAGRADNA IGRA. 🎁🙂

KAKO SODELUJEŠ❓ Čisto enostavno, lahko VŠEČKAŠ, lahko DELIŠ OBJAVO, v vsakem primeru pa DODAJ KOMENTAR, v čem je razlika med "zelenim" in "rdečim" sladilom brez kalorij Sukrin. 👍😉

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

[NAGRADNA IGRA ➡️ individualni LCHF-JEDILNIK Gašperja Groma] 👍 LIKE & SHARE*

Želiš začeti z LCHF-prehrano in pri tem potrebuješ pomoč? Sodeluj v nagradni igri, morda nagrado prejmeš prav ti.

KAKO SODELUJEŠ❓ V komentar zapiši svoje najljubše LCHF živilo. 🥑🧀🥥🥦🍳

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

9. NAGRADNA IGRA ➡️ SpeLineast Planer 2018 👍LIKE & SHARE*

Tokratna nagrada bo razveselila vse, ki ne morejo brez starih dobrih planerjev in so jim všeč posebne stvari. SpeLineast planer to vsekakor je, saj je v celoti napisan in narisan "na roke" (več informacij o planerju je v komentarju). Jaz sem ga imela že lani in se zelo veselim novega. ❤️

KAKO SODELUJEŠ❓ V komentar zapiši, katera platnica SpeLineastega planerja ti je najbolj všeč, morda imaš srečo in ga prejmeš prav ti! 😉

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kokosovi popsi

Dodaj v priljubjene

Avtor: Eva Cotič

Sestavine za
  • Sestavine za popse:
  • 100 g EKO Sukrin kokosove moke
  • 2 merici sirotkinega beljakovinskega praška (kokos ali vanilja)
  • 100 ml kokosovega mleka ali vode
  • 2 žlici smetane za stepanje
  • 80 g kokosove maščobe
  • Sestavine za obliv:
  • 200 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
Priprava:
  1. Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.
  2. Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj.
  3. Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.
Ta sladica je namenjena ljubiteljem kokosa in tortic na palčki – popsov. Razkrivam vam recept za popse brez moke in dodanega sladkorja. Tako zelo dobri so, da izginejo v trenutku.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Eva Cotič

Kokosovi popsi
Sestavine za
  • Sestavine za popse:
  • 100 g EKO Sukrin kokosove moke
  • 2 merici sirotkinega beljakovinskega praška (kokos ali vanilja)
  • 100 ml kokosovega mleka ali vode
  • 2 žlici smetane za stepanje
  • 80 g kokosove maščobe
  • Sestavine za obliv:
  • 200 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
Postopek
  1. Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.
  2. Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj.
  3. Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.

Komentarji

  na “Kokosovi popsi

Dodaj odgovor