Facebook objave

[BLACK FRIDAY NAGRADNA IGRA] 😍 Hvala za LIKE & SHARE! 👍

Hitro v Maxximum Shop po SUKRIN izdelke, ki so znižani 20 %, MAXXIMUM NUTRITION pa kar 40 %! 😀
➡️www.maxximumshop.si/akcije/black-friday

V konentar zapiši, kaj od SUKRINA in MAXXIMUMA te najbolj mika. Izmed vseh komentarjev bom izžrebala 10 srečnežev in podelila 10 nagrad → 5x NARAVNO SLADILO SUKRIN in 5x VITALAB MULTIVITAMINE. Všeč? 😀👍

Traja do 25. 11. 2017.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Mi bomo jedli samo še LCHF suši. 😁😛😍👍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF čokoladno-lešnikova torta z »mirror glaze« prelivom

Dodaj v priljubjene

Avtor: Alja Korošec

Sestavine za
  • Sestavine za lešnikovo podlago:
  • 2 jajci
  • 4 žlice mletih lešnikov
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • 2 žlici kakava v prahu
  • Sestavine za čokoladni mousse:
  • 200 g temne čokolade
  • 400 ml sladke smetane
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 30 ml belega ruma
  • 3 listi želatine
  • Sestavine za čokoladni ganache z lešniki:
  • 200 g temne čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • 60 g lešnikov
  • Sestavine za čokoladni »mirror glaze« preliv:
  • 100 ml vode
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • 200 g temne čokolade
  • 6 listov želatine
  • 80 ml sladke smetane
Priprava:
  1. LEŠNIKOVA PODLAGA Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin. Dodamo lešnike in kakav ter počasi primešamo še beljake. Maso zlijemo v okrogel pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo pri 180 °C 10-15 minut. Ko se biskvit ohladi, mu odstranimo papir za peko in ga izrežemo v velikosti silikonskega pekača, v katerem bomo torto sestavljali.
  2. ČOKOLADNI MOUSSE Jajce, rumenjak in beli rum stepamo nad soparo (70-75 °C), dodamo namočeno in stopljeno želatino, stopljeno temno čokolado in dobro premešamo. Ko se masa malo ohladi, vmešamo na tričetrt stepeno smetano.
  3. ČOKOLADNI GANACHE Z LEŠNIKI Lešnike damo v pekač na papir za peko v ogreto pečico (180 °C) za 10 minut. Vmes pekač nekajkrat potresemo. Ohlajenim lešnikom olupimo rjavo lupinico in jih drobno sesekljamo. Nato segrejemo smetano in z njo polijemo sesekljano temno čokolado. Ko se čokolada stopi, dobro premešamo in dodamo sesekljane lešnike.
  4. SESTAVLJANJE TORTE Potrebovali boste silikonski model s prostornino slabega litra, v katerem boste sestavili torto in jo nato zvrnili na podstavek. V silikonski model damo najprej čokoladni mousse in z njim dobro premažemo celoten model. Na sredino damo ganache z lešniki, ki ga prekrijemo s preostalim moussom. Na vrh postavimo podlago in jo dobro pritisnemo, da se kreme dobro razporedijo v modelu. Torto za nekaj ur ali še bolje čez noč postavimo v zamrzovalnik.
  5. ČOKOLADNI »MIRROR GLAZE« PRELIV Vodo in sladilo Sukrin zavremo. Dodamo čokolado in predhodno namočeno želatino. Dobro premešamo, nato dodamo še smetano. Zmes dobro premešamo s paličnim mešalnikom in precedimo skozi cedilo. Z umitim mešalnikom zmes še enkrat premešamo in ponovno precedimo. Pustimo, da se malo ohladi, da je zmes gostejša. Vmes po občutku previdno premešamo, da se ne naredi skorja.
  6. Iz zamrzovalnika vzamemo torto, jo damo iz modela na podstavek, prelijemo s prelivom in poljubno dekoriramo.
Ste že kdaj videli ali celo sami naredili čudovite torte z učinkom ogledala oz. »mirror glaze« prelivom? Alja je ustvarila pravo LCHF lepotico, ki je brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Alja Korošec

LCHF čokoladno-lešnikova torta z »mirror glaze« prelivom
Sestavine za
  • Sestavine za lešnikovo podlago:
  • 2 jajci
  • 4 žlice mletih lešnikov
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • 2 žlici kakava v prahu
  • Sestavine za čokoladni mousse:
  • 200 g temne čokolade
  • 400 ml sladke smetane
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 30 ml belega ruma
  • 3 listi želatine
  • Sestavine za čokoladni ganache z lešniki:
  • 200 g temne čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • 60 g lešnikov
  • Sestavine za čokoladni »mirror glaze« preliv:
  • 100 ml vode
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • 200 g temne čokolade
  • 6 listov želatine
  • 80 ml sladke smetane
Postopek
  1. LEŠNIKOVA PODLAGA Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin. Dodamo lešnike in kakav ter počasi primešamo še beljake. Maso zlijemo v okrogel pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo pri 180 °C 10-15 minut. Ko se biskvit ohladi, mu odstranimo papir za peko in ga izrežemo v velikosti silikonskega pekača, v katerem bomo torto sestavljali.
  2. ČOKOLADNI MOUSSE Jajce, rumenjak in beli rum stepamo nad soparo (70-75 °C), dodamo namočeno in stopljeno želatino, stopljeno temno čokolado in dobro premešamo. Ko se masa malo ohladi, vmešamo na tričetrt stepeno smetano.
  3. ČOKOLADNI GANACHE Z LEŠNIKI Lešnike damo v pekač na papir za peko v ogreto pečico (180 °C) za 10 minut. Vmes pekač nekajkrat potresemo. Ohlajenim lešnikom olupimo rjavo lupinico in jih drobno sesekljamo. Nato segrejemo smetano in z njo polijemo sesekljano temno čokolado. Ko se čokolada stopi, dobro premešamo in dodamo sesekljane lešnike.
  4. SESTAVLJANJE TORTE Potrebovali boste silikonski model s prostornino slabega litra, v katerem boste sestavili torto in jo nato zvrnili na podstavek. V silikonski model damo najprej čokoladni mousse in z njim dobro premažemo celoten model. Na sredino damo ganache z lešniki, ki ga prekrijemo s preostalim moussom. Na vrh postavimo podlago in jo dobro pritisnemo, da se kreme dobro razporedijo v modelu. Torto za nekaj ur ali še bolje čez noč postavimo v zamrzovalnik.
  5. ČOKOLADNI »MIRROR GLAZE« PRELIV Vodo in sladilo Sukrin zavremo. Dodamo čokolado in predhodno namočeno želatino. Dobro premešamo, nato dodamo še smetano. Zmes dobro premešamo s paličnim mešalnikom in precedimo skozi cedilo. Z umitim mešalnikom zmes še enkrat premešamo in ponovno precedimo. Pustimo, da se malo ohladi, da je zmes gostejša. Vmes po občutku previdno premešamo, da se ne naredi skorja.
  6. Iz zamrzovalnika vzamemo torto, jo damo iz modela na podstavek, prelijemo s prelivom in poljubno dekoriramo.

Komentarji

  na “LCHF čokoladno-lešnikova torta z »mirror glaze« prelivom

Dodaj odgovor