Kategorije

Facebook objave

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Gasper Grom - Low Carb Coach nekaj fehtari palačinke ... Sem mu rekla, da če ta slika dobi več kot 100 všečkov, jih dobi. 😂👍😃 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF jogurtova strjenka

Dodaj v priljubjene

Avtor: Klara Meden

Sestavine za4porcije
  • Sestavine za strjenko:
  • 180 g grškega jogurta
  • 40 g sladila Sukrin Melis
  • 1 pomaranča ali večja limona/limeta
  • 3 listi želatine
  • 200 g sladke smetane
  • maslo za namastitev posode
  • Sestavine za preliv:
  • nekaj žlic jagodičevja
  • 2 žlici vode
  • sladilo Sukrin po okusu
Priprava:
  1. Sladko smetano čvrsto stepemo in jo postavimo v hladilnik, medtem pripravimo želatino po navodilih na embalaži. V večji posodi z metlico premešamo grški jogurt in sladilo Sukrin Melis. Sok pomaranče ali večje limone/limete ožamemo in ga precedimo. V manjši kozici ga segrejemo skoraj do vretja, nato mu dodamo ožete lističe želatine. Dobro premešamo, da se želatina raztopi, malo ohladimo in primešamo h grškemu jogurtu (ne sme biti premrzel, saj se lahko naredijo grudice).
  2. Posodo z jogurtovo mešanico postavimo v mrzlo vodo in mešamo z metlico, da se krema prične rahlo strjevati oziroma gostiti. Postopoma pričnemo dodajati stepeno sladko smetano. Zmes vlijemo v pekač oziroma posodo, ki smo jo namastili z maslom, da se strjenka kasneje ne prijema dna in sten. Postavimo v hladilnik za več ur, najbolje čez noč.
  3. Za preliv lahko uporabimo katerokoli jagodičevje, ki ga skupaj s sladilom Sukrin (količina po želji) in dvema žlicama vode na zmerni temperaturi počasi segrejemo v kozici. Ko tekočina zavre, odstavimo. Počakamo, da se preliv malo ohladi (vmes večkrat premešamo) in ga prelijemo čez strjenko.
Jogurtova strjenka je osvežilna sladica, ki jo je zelo enostavno pripraviti. Namesto sladkorja uporabite sladilo Sukrin in jogurtova strjenka bo tako postala LCHF jogurtova strjenka. Priporočamo preliv iz borovnic ali malin.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Klara Meden

LCHF jogurtova strjenka
Sestavine za4porcije
  • Sestavine za strjenko:
  • 180 g grškega jogurta
  • 40 g sladila Sukrin Melis
  • 1 pomaranča ali večja limona/limeta
  • 3 listi želatine
  • 200 g sladke smetane
  • maslo za namastitev posode
  • Sestavine za preliv:
  • nekaj žlic jagodičevja
  • 2 žlici vode
  • sladilo Sukrin po okusu
Postopek
  1. Sladko smetano čvrsto stepemo in jo postavimo v hladilnik, medtem pripravimo želatino po navodilih na embalaži. V večji posodi z metlico premešamo grški jogurt in sladilo Sukrin Melis. Sok pomaranče ali večje limone/limete ožamemo in ga precedimo. V manjši kozici ga segrejemo skoraj do vretja, nato mu dodamo ožete lističe želatine. Dobro premešamo, da se želatina raztopi, malo ohladimo in primešamo h grškemu jogurtu (ne sme biti premrzel, saj se lahko naredijo grudice).
  2. Posodo z jogurtovo mešanico postavimo v mrzlo vodo in mešamo z metlico, da se krema prične rahlo strjevati oziroma gostiti. Postopoma pričnemo dodajati stepeno sladko smetano. Zmes vlijemo v pekač oziroma posodo, ki smo jo namastili z maslom, da se strjenka kasneje ne prijema dna in sten. Postavimo v hladilnik za več ur, najbolje čez noč.
  3. Za preliv lahko uporabimo katerokoli jagodičevje, ki ga skupaj s sladilom Sukrin (količina po želji) in dvema žlicama vode na zmerni temperaturi počasi segrejemo v kozici. Ko tekočina zavre, odstavimo. Počakamo, da se preliv malo ohladi (vmes večkrat premešamo) in ga prelijemo čez strjenko.

Komentarji

  na “LCHF jogurtova strjenka

Dodaj odgovor