Facebook objave

Včasih testiram tudi kak izdelek iz Maxximum Shopa. In ta bo definitivno poslal moja občasna low-carb sladica. 😍😍😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Tadej Miholič, ki je z LCHF-prehrano shujšal neverjetnih 67 kg (iz 155 na 88 kg), si je včeraj ogledal show The biggest loser v družbi zdravega prigrizka. 😂

Pa še Tadejev nasvet 🤦🏻‍♂️ -> #teganedelajdoma | #ketojezakon
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

"Kako lahko poješ kar 3 jajca?!?"
Moj odgovor: "Z LAHKOTO!" 😁😉
Še komu znano? 😅
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF Oreo piškoti

Dodaj v priljubjene

Avtor: Tadej Miholič

Sestavine za
  • Sestavine za piškote:
  • 100 g mletih lešnikov
  • 60 g grobe kokosove moke
  • 30 g grobo mletih kakavovih zrn*
  • 1 žlička indijskega trpotca
  • 4 žlice sladila Sukrin Melis
  • 4 žlice kakava
  • 1 jajce
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 60 g zmehčanega masla
  • 15 g zmehčanega kakavovega masla
  • Sestavine za kremo:
  • 200 g kremnega sira
  • 30 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 10 g zmehčanega kakavovega masla
  • 1 žlica sladila Sukrin
Priprava:
  1. Najprej se lotimo priprave piškotov. V srednje veliki posodi premešamo vse suhe sestavine. Posebej premešamo maslo in jajce ter dodamo k suhim sestavinam. Maso oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo med dvema listoma papirja za peko na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrežemo krogce, jih položimo na papir za peko in pečemo ca. 12 minut pri 185 st. C.
  2. Nato se lotimo kreme. Kremni sir dobro premešamo, da se zmehča in mu dodamo ostale sestavine za kremo. Dobro premešamo in krema je gotova.
  3. Na polovico popolnoma ohlajenih piškotov namažemo kremo in po dva stisnemo skupaj (enega s kremo, enega brez). Piškote shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
  4. * Kakavova zrna je najbolje zmleti v mlinčku za kavo
    ** Sir tipa Philadelphia
Le kdo ne pozna slavnih Oreo piškotov. Ste za LCHF različico? Odlični so, pa čeprav brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!

Avtor: Tadej Miholič

LCHF Oreo piškoti
Sestavine za
  • Sestavine za piškote:
  • 100 g mletih lešnikov
  • 60 g grobe kokosove moke
  • 30 g grobo mletih kakavovih zrn*
  • 1 žlička indijskega trpotca
  • 4 žlice sladila Sukrin Melis
  • 4 žlice kakava
  • 1 jajce
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 60 g zmehčanega masla
  • 15 g zmehčanega kakavovega masla
  • Sestavine za kremo:
  • 200 g kremnega sira
  • 30 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 10 g zmehčanega kakavovega masla
  • 1 žlica sladila Sukrin
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave piškotov. V srednje veliki posodi premešamo vse suhe sestavine. Posebej premešamo maslo in jajce ter dodamo k suhim sestavinam. Maso oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo med dvema listoma papirja za peko na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrežemo krogce, jih položimo na papir za peko in pečemo ca. 12 minut pri 185 st. C.
  2. Nato se lotimo kreme. Kremni sir dobro premešamo, da se zmehča in mu dodamo ostale sestavine za kremo. Dobro premešamo in krema je gotova.
  3. Na polovico popolnoma ohlajenih piškotov namažemo kremo in po dva stisnemo skupaj (enega s kremo, enega brez). Piškote shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
  4. * Kakavova zrna je najbolje zmleti v mlinčku za kavo
    ** Sir tipa Philadelphia

Komentarji

  na “LCHF Oreo piškoti

Dodaj odgovor