Kategorije

Facebook objave

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Gasper Grom - Low Carb Coach nekaj fehtari palačinke ... Sem mu rekla, da če ta slika dobi več kot 100 všečkov, jih dobi. 😂👍😃 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Malinova panna cotta

Dodaj v priljubjene
Sestavine zatri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Priprava:
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panna cotto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panna cotte vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panna cotto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.
Vam je všeč panna cotta? Maline pri panna cotti najpogosteje uporabim za preliv, tokrat pa sem panna cotto naredila tako, da sem jih primešala k smetani. Odlična je, poskusite, je namreč popolnoma brez dodanega sladkorja in primerna za prehrano LCHF.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Malinova panna cotta
Sestavine zatri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Postopek
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panna cotto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panna cotte vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panna cotto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.

Komentarji

  na “Malinova panna cotta

Dodaj odgovor