Facebook objave

Protein SNICKERS, MARS ali BOUNTY? 🍫 VSE TRI! 😉 LIKE & SHARE*

Kako sodeluješ ❓ V komentar zapiši, katero beljakovinsko ploščico s slike si želiš. 😉 Morda prav ti prejmeš paket vseh treh. 😍

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Danes je bil naporen dan, saj smo šli končno v tisk s knjigo Bemumast 3: IMAŠ JAJCA?, zato bo to zelo enostavna NAGRADNA IGRA. 🎁🙂

KAKO SODELUJEŠ❓ Čisto enostavno, lahko VŠEČKAŠ, lahko DELIŠ OBJAVO, v vsakem primeru pa DODAJ KOMENTAR, v čem je razlika med "zelenim" in "rdečim" sladilom brez kalorij Sukrin. 👍😉

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

[NAGRADNA IGRA ➡️ individualni LCHF-JEDILNIK Gašperja Groma] 👍 LIKE & SHARE*

Želiš začeti z LCHF-prehrano in pri tem potrebuješ pomoč? Sodeluj v nagradni igri, morda nagrado prejmeš prav ti.

KAKO SODELUJEŠ❓ V komentar zapiši svoje najljubše LCHF živilo. 🥑🧀🥥🥦🍳

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Malinova panna cotta

Dodaj v priljubjene
Sestavine zatri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Priprava:
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panna cotto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panna cotte vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panna cotto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.
Vam je všeč panna cotta? Maline pri panna cotti najpogosteje uporabim za preliv, tokrat pa sem panna cotto naredila tako, da sem jih primešala k smetani. Odlična je, poskusite, je namreč popolnoma brez dodanega sladkorja in primerna za prehrano LCHF.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Malinova panna cotta
Sestavine zatri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Postopek
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panna cotto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panna cotte vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panna cotto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.

Komentarji

  na “Malinova panna cotta

Dodaj odgovor