Facebook objave

Kinder Pingui še nisem objavila recepta, ne? 🐧😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Ti je všeč burger brez hlebčka? 😃👍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Mandljevi makroni

Dodaj v priljubjene

Avtor: Eva Cotič

Sestavine za
  • 300 g mandljevih lističev
  • 150 g sladila Sukrin Melis
  • 4 beljaki
  • 150 g nastrgane temne čokolade
  • ščepec soli
  • 3 žlice vode
  • nastrgana pomarančna ali limonina lupinica
  • cimet po želji
  • 1 vaniljev strok
  • temna čokolada za obliv (po želji)
Priprava:
  1. V ponvi s premazom proti sprijemanju premešamo mandljeve lističe, 50 g sladila Sukrin Melis in vodo ter pražimo toliko časa, da mandlji lepo zadišijo in nežno porjavijo. Mandlje ves čas praženja mešamo, da jih ne prismodimo, nato jih popolnoma ohladimo.
  2. Beljake stepamo in postopoma dodajamo 100 g sladila Sukrin Melis. Ko dobimo trd sneg, z lopatico nežno primešamo vaniljo, mleti cimet po žeji, pomarančno ali limonino lupinico, sol in nastrgano čokolado. Na koncu primešamo ohlajene pražene mandlje.
  3. S čajno žličko naredimo kupčke na pekaču, obloženem s papirjem za peko. Makrone sušimo v pečici pri 90 do 100 ˚C vsaj eno uro (še bolje uro in pol, odvisno od pečice), nato pustimo, da se ohladijo v zaprti izklopljeni pečici. Po želji jih lahko do polovice pomočimo v čokolado.
Ko se iz kuhinje širi vonj po cimetu, pomaranči in čokoladi, se zavemo, da so prazniki pred vrati. Makroni so kot naročeni za razvajanje prijateljev ob skodelici vročega čaja, lahko pa jih poklonite, saj so zelo prikupno darilo.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Eva Cotič

Mandljevi makroni
Sestavine za
  • 300 g mandljevih lističev
  • 150 g sladila Sukrin Melis
  • 4 beljaki
  • 150 g nastrgane temne čokolade
  • ščepec soli
  • 3 žlice vode
  • nastrgana pomarančna ali limonina lupinica
  • cimet po želji
  • 1 vaniljev strok
  • temna čokolada za obliv (po želji)
Postopek
  1. V ponvi s premazom proti sprijemanju premešamo mandljeve lističe, 50 g sladila Sukrin Melis in vodo ter pražimo toliko časa, da mandlji lepo zadišijo in nežno porjavijo. Mandlje ves čas praženja mešamo, da jih ne prismodimo, nato jih popolnoma ohladimo.
  2. Beljake stepamo in postopoma dodajamo 100 g sladila Sukrin Melis. Ko dobimo trd sneg, z lopatico nežno primešamo vaniljo, mleti cimet po žeji, pomarančno ali limonino lupinico, sol in nastrgano čokolado. Na koncu primešamo ohlajene pražene mandlje.
  3. S čajno žličko naredimo kupčke na pekaču, obloženem s papirjem za peko. Makrone sušimo v pečici pri 90 do 100 ˚C vsaj eno uro (še bolje uro in pol, odvisno od pečice), nato pustimo, da se ohladijo v zaprti izklopljeni pečici. Po želji jih lahko do polovice pomočimo v čokolado.

Komentarji

  na “Mandljevi makroni

Dodaj odgovor