Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Medenjaki

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Na srednji temperaturi segrejemo maslo in sladilo FiberSirup Gold, ko se malo ohladi, previdno primešamo razžvrkljano jajce. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in dodamo jajčno mešanico. Vse dobro premešamo. Posodo z maso prekrijemo s folijo in damo za nekaj ur na hladno, lahko tudi čez noč, da se sestavine lepo prepojijo in se razvije aroma. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti oreha in pečemo ca. 12-14 minut pri 180 st. C.
  2. Vmes pripravimo obliva. Za beli preliv nekaj žlic sladila Sukrin Melis premešamo s toliko vode, da je masa ravno prav gosta – da se da vanjo pomakati medenjake in da ne teče preveč. Po želji lahko dodamo malo limoninega soka. Tak obliv lahko pripravimo tudi z beljakom (beljak damo v skodelico in mu z žlico primešamo sladilo Sukrin Melis). Čokoladni preliv pripravimo tako, da v parni kopeli stopimo temno čokolado in ji primešamo toliko masla, da je masa gladka.
  3. Pečene medenjake ohladimo in jih pomočimo v obliv. Počakamo, da se obliv popolnoma strdi, nato jih hranimo v dobro zaprti škatli za piškote.
Medenjaki so kralj novoletnih sladic. Tukaj je recept za LCHF medenjake brez moke in dodanega sladkorja, ki vam bo zagotovo všeč. Pika na i je beli obliv, pripravljen brez sladkorja z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin Melis.
Oceni:
Št. glasov: 2
Ocena: 5
Rate this recipe!
Medenjaki
Sestavine za
Postopek
  1. Na srednji temperaturi segrejemo maslo in sladilo FiberSirup Gold, ko se malo ohladi, previdno primešamo razžvrkljano jajce. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in dodamo jajčno mešanico. Vse dobro premešamo. Posodo z maso prekrijemo s folijo in damo za nekaj ur na hladno, lahko tudi čez noč, da se sestavine lepo prepojijo in se razvije aroma. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti oreha in pečemo ca. 12-14 minut pri 180 st. C.
  2. Vmes pripravimo obliva. Za beli preliv nekaj žlic sladila Sukrin Melis premešamo s toliko vode, da je masa ravno prav gosta – da se da vanjo pomakati medenjake in da ne teče preveč. Po želji lahko dodamo malo limoninega soka. Tak obliv lahko pripravimo tudi z beljakom (beljak damo v skodelico in mu z žlico primešamo sladilo Sukrin Melis). Čokoladni preliv pripravimo tako, da v parni kopeli stopimo temno čokolado in ji primešamo toliko masla, da je masa gladka.
  3. Pečene medenjake ohladimo in jih pomočimo v obliv. Počakamo, da se obliv popolnoma strdi, nato jih hranimo v dobro zaprti škatli za piškote.

Komentarji

  na “Medenjaki

Dodaj odgovor