Facebook objave

Včasih testiram tudi kak izdelek iz Maxximum Shopa. In ta bo definitivno poslal moja občasna low-carb sladica. 😍😍😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Tadej Miholič, ki je z LCHF-prehrano shujšal neverjetnih 67 kg (iz 155 na 88 kg), si je včeraj ogledal show The biggest loser v družbi zdravega prigrizka. 😂

Pa še Tadejev nasvet 🤦🏻‍♂️ -> #teganedelajdoma | #ketojezakon
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

"Kako lahko poješ kar 3 jajca?!?"
Moj odgovor: "Z LAHKOTO!" 😁😉
Še komu znano? 😅
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Medenjaki

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Na srednji temperaturi segrejemo maslo in sladilo FiberSirup Gold, ko se malo ohladi, previdno primešamo razžvrkljano jajce. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in dodamo jajčno mešanico. Vse dobro premešamo. Posodo z maso prekrijemo s folijo in damo za nekaj ur na hladno, lahko tudi čez noč, da se sestavine lepo prepojijo in se razvije aroma. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti oreha in pečemo ca. 12-14 minut pri 180 st. C.
  2. Vmes pripravimo obliva. Za beli preliv nekaj žlic sladila Sukrin Melis premešamo s toliko vode, da je masa ravno prav gosta – da se da vanjo pomakati medenjake in da ne teče preveč. Po želji lahko dodamo malo limoninega soka. Tak obliv lahko pripravimo tudi z beljakom (beljak damo v skodelico in mu z žlico primešamo sladilo Sukrin Melis). Čokoladni preliv pripravimo tako, da v parni kopeli stopimo temno čokolado in ji primešamo toliko masla, da je masa gladka.
  3. Pečene medenjake ohladimo in jih pomočimo v obliv. Počakamo, da se obliv popolnoma strdi, nato jih hranimo v dobro zaprti škatli za piškote.
Medenjaki so kralj novoletnih sladic. Tukaj je recept za LCHF medenjake brez moke in dodanega sladkorja, ki vam bo zagotovo všeč. Pika na i je beli obliv, pripravljen brez sladkorja z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin Melis.
Oceni:
Št. glasov: 2
Ocena: 5
Rate this recipe!
Medenjaki
Sestavine za
Postopek
  1. Na srednji temperaturi segrejemo maslo in sladilo FiberSirup Gold, ko se malo ohladi, previdno primešamo razžvrkljano jajce. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine in dodamo jajčno mešanico. Vse dobro premešamo. Posodo z maso prekrijemo s folijo in damo za nekaj ur na hladno, lahko tudi čez noč, da se sestavine lepo prepojijo in se razvije aroma. Iz mase oblikujemo kroglice v velikosti oreha in pečemo ca. 12-14 minut pri 180 st. C.
  2. Vmes pripravimo obliva. Za beli preliv nekaj žlic sladila Sukrin Melis premešamo s toliko vode, da je masa ravno prav gosta – da se da vanjo pomakati medenjake in da ne teče preveč. Po želji lahko dodamo malo limoninega soka. Tak obliv lahko pripravimo tudi z beljakom (beljak damo v skodelico in mu z žlico primešamo sladilo Sukrin Melis). Čokoladni preliv pripravimo tako, da v parni kopeli stopimo temno čokolado in ji primešamo toliko masla, da je masa gladka.
  3. Pečene medenjake ohladimo in jih pomočimo v obliv. Počakamo, da se obliv popolnoma strdi, nato jih hranimo v dobro zaprti škatli za piškote.

Komentarji

  na “Medenjaki

Dodaj odgovor