Kategorije

Facebook objave

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Gasper Grom - Low Carb Coach nekaj fehtari palačinke ... Sem mu rekla, da če ta slika dobi več kot 100 všečkov, jih dobi. 😂👍😃 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Možgani

Dodaj v priljubjene
Sestavine za1možgane
Priprava:
  1. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake dobro premešamo s sladilom Sukrin ter masi izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete lešnike. Maso vlijemo v manjši okrogel tortni model, obložen s papirjem za peko, in pečemo ca. 15 minut pri 175 st. C. Ohladimo in prerežemo na dva oblata. Z nožem obrežemo biskvit, tako da dobimo ovalno obliko (en oblat mora biti manjši kot drugi) in odrezane dele shranimo.
  2. Skuto premešamo s kislo smetano, limoninim sokom in sladilom Sukrin Melis. Večji biskvitni oblat damo na podstavek in ga premažemo s kremo, pokrijemo z manjšim oblatom, na katerega naložimo odrezane dele biskvita, tako da dobimo obliko, ki spominja na možgane. Preostanek kreme s pomočjo vrečke nabrizgamo v obliki vijug oziroma premažemo z žlico in vijuge nakažemo s pomočjo topega noža.
  3. Jagode zmiksamo s sladilom Sukrin Melis in z mešanico zapolnimo prostor med vijugami.
Odlično pecivo za noč čarovnic, za ljubitelje anatomije ali preprosto za strašenje gostov.
Oceni:
Št. glasov: 2
Ocena: 5
Rate this recipe!
Možgani
Sestavine za1možgane
Postopek
  1. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake dobro premešamo s sladilom Sukrin ter masi izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete lešnike. Maso vlijemo v manjši okrogel tortni model, obložen s papirjem za peko, in pečemo ca. 15 minut pri 175 st. C. Ohladimo in prerežemo na dva oblata. Z nožem obrežemo biskvit, tako da dobimo ovalno obliko (en oblat mora biti manjši kot drugi) in odrezane dele shranimo.
  2. Skuto premešamo s kislo smetano, limoninim sokom in sladilom Sukrin Melis. Večji biskvitni oblat damo na podstavek in ga premažemo s kremo, pokrijemo z manjšim oblatom, na katerega naložimo odrezane dele biskvita, tako da dobimo obliko, ki spominja na možgane. Preostanek kreme s pomočjo vrečke nabrizgamo v obliki vijug oziroma premažemo z žlico in vijuge nakažemo s pomočjo topega noža.
  3. Jagode zmiksamo s sladilom Sukrin Melis in z mešanico zapolnimo prostor med vijugami.

Komentarji

  na “Možgani

Dodaj odgovor