Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Musaka z bučkami

Dodaj v priljubjene
Sestavine za1srednje velik pekač
  • 500 g mlete govedine
  • 4 bučke
  • 1 čebula
  • 100 ml omake iz pelatov
  • 4 jajca
  • 1,5 lončka kisle smetane
  • 300 g mocarele
  • česen
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla
Priprava:
  1. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na koščku masla. Dodamo mleto meso, sol, poper, baziliko in na koncu še omako iz pelatov. Odstavimo. Bučke narežemo na tanke kolobarje in s polovico obložimo srednje velik pekač. Rahlo jih solimo, jih obložimo z mesnim nadevom in na vrh razporedimo preostale kolobarje bučk. Kislo smetano premešamo z jajci in z mešanico prelijemo vsebino pladnja. Pečemo pri 180 st. C. 30 minut. Na koncu dodamo na tanko narezano mocarelo in pečemo še nekaj minut, da se raztopi.
Musaka je priljubljena jed s krompirjem. Hitro je pripravljena in se tako rekoč ne more ponesrečiti. Za spremembo namesto krompirja uporabite bučke, videli boste, da je prav tako odlična.
Oceni:
Št. glasov: 4
Ocena: 5
Rate this recipe!
Musaka z bučkami
Sestavine za1srednje velik pekač
  • 500 g mlete govedine
  • 4 bučke
  • 1 čebula
  • 100 ml omake iz pelatov
  • 4 jajca
  • 1,5 lončka kisle smetane
  • 300 g mocarele
  • česen
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla
Postopek
  1. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na koščku masla. Dodamo mleto meso, sol, poper, baziliko in na koncu še omako iz pelatov. Odstavimo. Bučke narežemo na tanke kolobarje in s polovico obložimo srednje velik pekač. Rahlo jih solimo, jih obložimo z mesnim nadevom in na vrh razporedimo preostale kolobarje bučk. Kislo smetano premešamo z jajci in z mešanico prelijemo vsebino pladnja. Pečemo pri 180 st. C. 30 minut. Na koncu dodamo na tanko narezano mocarelo in pečemo še nekaj minut, da se raztopi.

Komentarji

  na “Musaka z bučkami
Komentarjev: 2 na “Musaka z bučkami

Dodaj odgovor