Facebook objave

Protein SNICKERS, MARS ali BOUNTY? 🍫 VSE TRI! 😉 LIKE & SHARE*

Kako sodeluješ ❓ V komentar zapiši, katero beljakovinsko ploščico s slike si želiš. 😉 Morda prav ti prejmeš paket vseh treh. 😍

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Danes je bil naporen dan, saj smo šli končno v tisk s knjigo Bemumast 3: IMAŠ JAJCA?, zato bo to zelo enostavna NAGRADNA IGRA. 🎁🙂

KAKO SODELUJEŠ❓ Čisto enostavno, lahko VŠEČKAŠ, lahko DELIŠ OBJAVO, v vsakem primeru pa DODAJ KOMENTAR, v čem je razlika med "zelenim" in "rdečim" sladilom brez kalorij Sukrin. 👍😉

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

[NAGRADNA IGRA ➡️ individualni LCHF-JEDILNIK Gašperja Groma] 👍 LIKE & SHARE*

Želiš začeti z LCHF-prehrano in pri tem potrebuješ pomoč? Sodeluj v nagradni igri, morda nagrado prejmeš prav ti.

KAKO SODELUJEŠ❓ V komentar zapiši svoje najljubše LCHF živilo. 🥑🧀🥥🥦🍳

Izmed vseh komentarjev bom izžrebala enega nagrajenca. Traja do 31. 12. 2017. Žreb bo v prvem tednu januarja. *ni pogoj za sodelovanje
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Orehova potica

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodajamo mešanico suhih sestavin. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  2. Nato se lotimo nadeva. Vodo, rum in sladko smetano segrejemo do vretja, prelijemo čez mlete orehe, premešane s sladilom Sukrin Gold in dobro premešamo. Na koncu dodamo beljakov sneg. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 35-40 minut. Nekje na polovici peke potico premažemo z mešanico rumenjaka in kisle smetane. Ohlajeno potico posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Orehova potica je lahko tudi brez moke in dodanega sladkorja. Primerna je za LCHF-prehrano, a vam zagotavljam, da bo s svojim okusom navdušila tudi tiste, ki niso na tej prehrani. Orehe lahko v enaki količini zamenjate s praženimi mletimi lešniki.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Orehova potica
Sestavine za
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodajamo mešanico suhih sestavin. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  2. Nato se lotimo nadeva. Vodo, rum in sladko smetano segrejemo do vretja, prelijemo čez mlete orehe, premešane s sladilom Sukrin Gold in dobro premešamo. Na koncu dodamo beljakov sneg. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 35-40 minut. Nekje na polovici peke potico premažemo z mešanico rumenjaka in kisle smetane. Ohlajeno potico posujemo s sladilom Sukrin Melis.

Komentarji

  na “Orehova potica

Dodaj odgovor