Facebook objave

Kjer je LCHF kruh, so tudi LCHF bruskete. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF kruhec je uspel. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Z LCHF kuharsko mojstrico Teo delava slane lososove rolice. :) ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Piščančji curry

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
  • 400 g piščančjega fileja
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 1 manjša čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica nastrganega svežega ingverja
  • 1 žlička curryja
  • 1 cimetova palčka
  • svež koriander
  • 1 žlička soli
  • 1 kocka kokosove maščobe
Priprava:
  1. Kokosovo maščobo segrejemo v srednje veliki posodi, dodamo sesekljano čebulo in malo popražimo. Dodamo sesekljano papriko, nastrgan ingver, sesekljana stebla koriandra, sesekljan česen, cimetovo palčko in curry v prahu. Dobro premešamo, nekaj minut pražimo (če se smodi, dolivamo vodo) in zalijemo s kokosovim mlekom.
  2. Ko kokosovo mleko zavre, znižamo temperaturo ter dodamo na kocke narezan piščančji file in sol. Premešamo in kuhamo na zmerni temperaturi ca. 20 minut. Preden postrežemo, posujemo s sesekljanimi koriandrovimi lističi.
Piščančji curry je okusna jed intenzivnega okusa, ki si jo zaželim vsake toliko časa. Receptov zanj je ogromno, tega mi je zaupala mojstrica karijev, sama pa sem ga še malo poenostavila, ker nisem imela vseh sestavin. Odličen je tudi za LCHF prehrano.
Oceni:
Št. glasov: 3
Ocena: 5
Rate this recipe!
Piščančji curry
Sestavine za
  • 400 g piščančjega fileja
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 1 manjša čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica nastrganega svežega ingverja
  • 1 žlička curryja
  • 1 cimetova palčka
  • svež koriander
  • 1 žlička soli
  • 1 kocka kokosove maščobe
Postopek
  1. Kokosovo maščobo segrejemo v srednje veliki posodi, dodamo sesekljano čebulo in malo popražimo. Dodamo sesekljano papriko, nastrgan ingver, sesekljana stebla koriandra, sesekljan česen, cimetovo palčko in curry v prahu. Dobro premešamo, nekaj minut pražimo (če se smodi, dolivamo vodo) in zalijemo s kokosovim mlekom.
  2. Ko kokosovo mleko zavre, znižamo temperaturo ter dodamo na kocke narezan piščančji file in sol. Premešamo in kuhamo na zmerni temperaturi ca. 20 minut. Preden postrežemo, posujemo s sesekljanimi koriandrovimi lističi.

Komentarji

  na “Piščančji curry
Komentar na “Piščančji curry

Dodaj odgovor