Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Piškoti mešančki

Dodaj v priljubjene

Avtor: Tatjana Klobas

Sestavine za
  • Sestavine za kokosovo maso:
  • 130 g kokosove moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 10 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za arašidovo maso:
  • 140 g nepraženih arašidov
  • 1 jajce
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 8 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za živahno bučno maso:
  • 300 g muškatne buče
  • 150 g kokosove moke
  • 70 g sončničnih semen
  • 4 do 5 žlic sladila Sukrin
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • Sestavine za čokoladno maso:
  • 130 g lanenih semen
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 100 g nesladkanega kakava
  • 100 g grškega jogurta
Priprava:
  1. Priprava kokosove mase: kokosovo moko zmeljemo, ji dodamo jajca, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Masa mora biti ravno prav mehka, da jo lahko oblikujemo v kroglo (trdoto uravnavamo s količino grškega jogurta). Kroglo postavimo na hladno.
  2. Priprava arašidove mase: arašide zmeljemo v moko, dodamo jajce, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Maso oblikujemo v kroglo, pazimo, da ni premehka. Tudi to kroglo postavimo na hladno.
  3. Priprava živahne bučne mase: kokosovo moko in sončnična semena zmeljemo, dodamo jajci, sladilo Sukrin in pecilni prašek. Bučo pretlačimo v pire (lahko s pomočjo električnega mešalnika) in ga primešamo k ostalim sestavinam. Ta masa mora biti malenkost mehkejša kot prejšnji dve. Postavimo jo na hladno.
  4. Priprava čokoladne mase: lanena semena zmeljemo do moke. Dodamo jajce, sladilo Sukrin, kakav in grški jogurta. Ta masa mora biti bolj kompaktna.
  5. Oblikovanje mešančkov: oblikujemo jih tako, da bo vsak vseboval vse štiri mase. Potrudimo se ustvariti kontrast. Pečemo jih na 180 st. C. ca. 20 minut.
Piškoti mešančki so malo drugačni LCHF piškoti, ki jih je v veliko veselje pripravljati z otroki. Zanimivi so zaradi barvnega kontrasta, seveda pa so brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Tatjana Klobas

Piškoti mešančki
Sestavine za
  • Sestavine za kokosovo maso:
  • 130 g kokosove moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 10 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za arašidovo maso:
  • 140 g nepraženih arašidov
  • 1 jajce
  • 3 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 8 žlic grškega jogurta
  • Sestavine za živahno bučno maso:
  • 300 g muškatne buče
  • 150 g kokosove moke
  • 70 g sončničnih semen
  • 4 do 5 žlic sladila Sukrin
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • Sestavine za čokoladno maso:
  • 130 g lanenih semen
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 100 g nesladkanega kakava
  • 100 g grškega jogurta
Postopek
  1. Priprava kokosove mase: kokosovo moko zmeljemo, ji dodamo jajca, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Masa mora biti ravno prav mehka, da jo lahko oblikujemo v kroglo (trdoto uravnavamo s količino grškega jogurta). Kroglo postavimo na hladno.
  2. Priprava arašidove mase: arašide zmeljemo v moko, dodamo jajce, sladilo Sukrin, pecilni prašek in grški jogurt. Maso oblikujemo v kroglo, pazimo, da ni premehka. Tudi to kroglo postavimo na hladno.
  3. Priprava živahne bučne mase: kokosovo moko in sončnična semena zmeljemo, dodamo jajci, sladilo Sukrin in pecilni prašek. Bučo pretlačimo v pire (lahko s pomočjo električnega mešalnika) in ga primešamo k ostalim sestavinam. Ta masa mora biti malenkost mehkejša kot prejšnji dve. Postavimo jo na hladno.
  4. Priprava čokoladne mase: lanena semena zmeljemo do moke. Dodamo jajce, sladilo Sukrin, kakav in grški jogurta. Ta masa mora biti bolj kompaktna.
  5. Oblikovanje mešančkov: oblikujemo jih tako, da bo vsak vseboval vse štiri mase. Potrudimo se ustvariti kontrast. Pečemo jih na 180 st. C. ca. 20 minut.

Komentarji

  na “Piškoti mešančki

Dodaj odgovor