Facebook objave

Limetina skutna torta z jagodami.🍓😍
Zdaj pa tisti brezvezni stavek ➡️ LIKE, če bi recept. 😀 👍😉
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Se mi je zazdelo, da bi ob fotki napisala SOLATA PRESENEČENJA, pa sem ugotovila, da v resnici ni nobenega presenečenja. 😁 Pač jajca, sir in slanina. A še kaj manjka po tvojem? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kakšne so kaj vaše izkušnje s čokoladnimi oblivi? Da je trd, a da se lepo reže, se ne lomi ... Kaj je vaš najljubši preizkušen recept? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Pomarančno-cimetovi trikotniki

Dodaj v priljubjene

Avtor: Matej Mejak

Sestavine za
Priprava:
  1. Pečico segrejemo na 180 ˚C. V skledi premešamo 60 g razmaščene kokosove moke Sukrin in ostale suhe sestavine za biskvit ter stopljeno kokosovo maščobo. V drugi posodi stepemo jajci s sladilom Sukrin. Prilijemo sladko smetano in sirup FiberSirup Gold ter nadaljujemo stepanje, dokler masa ni penasta. Nato dodamo preostalih 10 g razmaščene kokosove moke Sukrin in na hitro premešamo, da se masa zgosti.
  2. 30 g te mase damo na stran, ostalo prilijemo k mešanici v prvi posodi in dobro pregnetemo. Oblikujemo kroglo, ki jo na pekaču, obloženem s papirjem za peko, sploščimo v krog debeline ca. 1 cm in premera ca. 17 cm. Krog razdelimo na osem večjih ali 16 manjših trikotnikov in jih ločimo. Trikotnike s pomočjo čopiča premažemo z maso, ki smo jo pred tem shranili. Pečemo jih 15 minut.
  3. Medtem ko se trikotniki pečejo, stopimo kokosovo maščobo, ji primešamo sladilo Sukrin Melis in pomarančni sok ter odstavimo, da se ohladi. Pečene trikotnike ohlajamo vsaj 30 minut, nato jih prelijemo z glazuro. Počakamo, da se strdi, in postrežemo.
Poznate Jaffa piškote in imate radi cimet? Slaščica pred vami bo v vas prebudila spomine na Jaffa piškote, namesto čokolade pa bo piko na in dodal cimet.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Matej Mejak

Pomarančno-cimetovi trikotniki
Sestavine za
Postopek
  1. Pečico segrejemo na 180 ˚C. V skledi premešamo 60 g razmaščene kokosove moke Sukrin in ostale suhe sestavine za biskvit ter stopljeno kokosovo maščobo. V drugi posodi stepemo jajci s sladilom Sukrin. Prilijemo sladko smetano in sirup FiberSirup Gold ter nadaljujemo stepanje, dokler masa ni penasta. Nato dodamo preostalih 10 g razmaščene kokosove moke Sukrin in na hitro premešamo, da se masa zgosti.
  2. 30 g te mase damo na stran, ostalo prilijemo k mešanici v prvi posodi in dobro pregnetemo. Oblikujemo kroglo, ki jo na pekaču, obloženem s papirjem za peko, sploščimo v krog debeline ca. 1 cm in premera ca. 17 cm. Krog razdelimo na osem večjih ali 16 manjših trikotnikov in jih ločimo. Trikotnike s pomočjo čopiča premažemo z maso, ki smo jo pred tem shranili. Pečemo jih 15 minut.
  3. Medtem ko se trikotniki pečejo, stopimo kokosovo maščobo, ji primešamo sladilo Sukrin Melis in pomarančni sok ter odstavimo, da se ohladi. Pečene trikotnike ohlajamo vsaj 30 minut, nato jih prelijemo z glazuro. Počakamo, da se strdi, in postrežemo.

Komentarji

  na “Pomarančno-cimetovi trikotniki

Dodaj odgovor