Facebook objave

Limetina skutna torta z jagodami.🍓😍
Zdaj pa tisti brezvezni stavek ➡️ LIKE, če bi recept. 😀 👍😉
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Se mi je zazdelo, da bi ob fotki napisala SOLATA PRESENEČENJA, pa sem ugotovila, da v resnici ni nobenega presenečenja. 😁 Pač jajca, sir in slanina. A še kaj manjka po tvojem? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kakšne so kaj vaše izkušnje s čokoladnimi oblivi? Da je trd, a da se lepo reže, se ne lomi ... Kaj je vaš najljubši preizkušen recept? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Praznični kakavovi grižljaji

Dodaj v priljubjene

Avtor: Marija Paladin

Sestavine za
  • Sestavine za biskvit:
  • 30 g kakava v prahu
  • 30 g Fiberfin moke Sukrin
  • 180 g mletih lešnikov ali indijskih oreščkov
  • 1 žlička cimeta
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 90 g sladila Sukrin
  • 30 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • 3 jajca
  • 150 g masla indijskih oreškov
  • 150 ml vode
  • 50 ml soka limone
  • Sestavine za preliv:
  • 70 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
  • 20 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • Dodatno (če boste biskvit prerezali):
  • nekaj žlic marmelade brez dodanega sladkorja (jaz sem uporabila malinovo)
Priprava:
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma primešamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Nadevamo v srednje velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 160 ˚C približno 20 minut oziroma do takrat, ko je zobotrebec, ki ga zabodemo v biskvit, suh. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  2. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem v posodi nad paro raztopimo čokolado, kokosovo maščobo in FiberSirup Gold, vmes večkrat premešamo. Preliv enakomerno razporedimo po površini biskvita ali pa naključno poškropimo čez biskvit. Pripravljeno sladico razrežemo na poljubne koščke in postrežemo.
Brownije nedvomno poznate. Naj vas tokrat pospremijo tudi med prazniki s svojim nezamenljivim kakavovim okusom ter pridihom limone in cimeta.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Marija Paladin

Praznični kakavovi grižljaji
Sestavine za
  • Sestavine za biskvit:
  • 30 g kakava v prahu
  • 30 g Fiberfin moke Sukrin
  • 180 g mletih lešnikov ali indijskih oreščkov
  • 1 žlička cimeta
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 90 g sladila Sukrin
  • 30 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • 3 jajca
  • 150 g masla indijskih oreškov
  • 150 ml vode
  • 50 ml soka limone
  • Sestavine za preliv:
  • 70 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
  • 20 g sirupa Fiber Sirup Gold
  • Dodatno (če boste biskvit prerezali):
  • nekaj žlic marmelade brez dodanega sladkorja (jaz sem uporabila malinovo)
Postopek
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma primešamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Nadevamo v srednje velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 160 ˚C približno 20 minut oziroma do takrat, ko je zobotrebec, ki ga zabodemo v biskvit, suh. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  2. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem v posodi nad paro raztopimo čokolado, kokosovo maščobo in FiberSirup Gold, vmes večkrat premešamo. Preliv enakomerno razporedimo po površini biskvita ali pa naključno poškropimo čez biskvit. Pripravljeno sladico razrežemo na poljubne koščke in postrežemo.

Komentarji

  na “Praznični kakavovi grižljaji

Dodaj odgovor