Kategorije

Facebook objave

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Gasper Grom - Low Carb Coach nekaj fehtari palačinke ... Sem mu rekla, da če ta slika dobi več kot 100 všečkov, jih dobi. 😂👍😃 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Profiteroli

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Pečico segrejemo na 200 st. C. V večji kozici na majhnem ognju segrevamo vodo in smetano, dodamo maslo, sol in sladilo Sukrin. Ves čas mešamo, ko se vse sestavine raztopijo, odstavimo kozico ter vmešamo mandljevo in kokosovo moko. Dobro mešamo, da se ne naredijo grudice.
  2. Kozico pristavimo nazaj na kuhalnik in mešamo še toliko časa, dokler testo ne odstopi od kozice. Nato odstavimo in dodamo jajca (vsako posebej). med tem časom pa dobro mešamo, da postane masa gladka.
  3. Na pekač položimo papir za peko. Nato maso nabrizgamo na manjše kupčke ( ca. 2 cm). Nato jih premažemo z beljakom in damo v ogreto pečico za 20 minut. Nato profiterole vzamemo iz pečice in pustimo, da se dobro ohladijo.
  4. Med tem stepemo smetano, ki smo ji dodali vaniljo in sladilo Sukrin. V dobro ohlajene profiterole naredimo s spodnje strani luknjice ter vbrizgamo kremo in postavimo za 30 minut v hladilnik, da se krema strdi. Med tem časom nad vodno paro raztopimo čokolado in maslo ter na koncu prelijemo čez profiterole.
Profiteroli so priljubljena sladica za ljubitelje kremastih sladic. Ti pred vami so brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Profiteroli
Sestavine za
Postopek
  1. Pečico segrejemo na 200 st. C. V večji kozici na majhnem ognju segrevamo vodo in smetano, dodamo maslo, sol in sladilo Sukrin. Ves čas mešamo, ko se vse sestavine raztopijo, odstavimo kozico ter vmešamo mandljevo in kokosovo moko. Dobro mešamo, da se ne naredijo grudice.
  2. Kozico pristavimo nazaj na kuhalnik in mešamo še toliko časa, dokler testo ne odstopi od kozice. Nato odstavimo in dodamo jajca (vsako posebej). med tem časom pa dobro mešamo, da postane masa gladka.
  3. Na pekač položimo papir za peko. Nato maso nabrizgamo na manjše kupčke ( ca. 2 cm). Nato jih premažemo z beljakom in damo v ogreto pečico za 20 minut. Nato profiterole vzamemo iz pečice in pustimo, da se dobro ohladijo.
  4. Med tem stepemo smetano, ki smo ji dodali vaniljo in sladilo Sukrin. V dobro ohlajene profiterole naredimo s spodnje strani luknjice ter vbrizgamo kremo in postavimo za 30 minut v hladilnik, da se krema strdi. Med tem časom nad vodno paro raztopimo čokolado in maslo ter na koncu prelijemo čez profiterole.

Komentarji

  na “Profiteroli

Dodaj odgovor