Facebook objave

Kinder Pingui še nisem objavila recepta, ne? 🐧😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Ti je všeč burger brez hlebčka? 😃👍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rahli cimetovi razpokančki

Dodaj v priljubjene

Avtor: Marija Paladin

Sestavine za
Priprava:
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Masi ročno s kuhalnico postopoma dodamo suhe sestavine. Mešanica ne sme biti preveč mokra. Testo pustimo počivati nekaj časa v hladilniku, da se sestavine prepojijo in da je testo dovolj čvrsto za oblikovanje.
  2. Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Razmik med kroglicami naj bo 2 do 3 cm. Kroglic ne pritiskamo k pekaču, saj bodo le tako nastali lepi razpokančki.
  3. Pečemo približno 10 do 12 minut pri 160 ˚C. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  4. *količina je odvisna od gostote kokosovega mleka (če je zelo redko, damo moke več, in obratno)
Če ste bili nekoč ljubitelj klasičnih razpokančkov, vam bodo tudi tile brez pšenične moke in dodanega sladkorja zelo všeč. Piškoti so zelo rahli, slastni in praznični ter seveda brez moke, glutena, dodanega sladkorja in mlečnih izdelkov.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!

Avtor: Marija Paladin

Rahli cimetovi razpokančki
Sestavine za
Postopek
  1. V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Masi ročno s kuhalnico postopoma dodamo suhe sestavine. Mešanica ne sme biti preveč mokra. Testo pustimo počivati nekaj časa v hladilniku, da se sestavine prepojijo in da je testo dovolj čvrsto za oblikovanje.
  2. Iz testa oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Razmik med kroglicami naj bo 2 do 3 cm. Kroglic ne pritiskamo k pekaču, saj bodo le tako nastali lepi razpokančki.
  3. Pečemo približno 10 do 12 minut pri 160 ˚C. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  4. *količina je odvisna od gostote kokosovega mleka (če je zelo redko, damo moke več, in obratno)

Komentarji

  na “Rahli cimetovi razpokančki

Dodaj odgovor