Facebook objave

Limetina skutna torta z jagodami.🍓😍
Zdaj pa tisti brezvezni stavek ➡️ LIKE, če bi recept. 😀 👍😉
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Se mi je zazdelo, da bi ob fotki napisala SOLATA PRESENEČENJA, pa sem ugotovila, da v resnici ni nobenega presenečenja. 😁 Pač jajca, sir in slanina. A še kaj manjka po tvojem? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kakšne so kaj vaše izkušnje s čokoladnimi oblivi? Da je trd, a da se lepo reže, se ne lomi ... Kaj je vaš najljubši preizkušen recept? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rum-kokos chia puding

Dodaj v priljubjene
Sestavine za3-4kozarčke
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 ml sladke smetane (tekoče)
  • 10 žlic chia semen
  • 2 žlici grobe kokosove moke
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • sladka smetana in sesekljana temna čokolada za okrasitev
  • 1-2 žlici ruma
Priprava:
  1. Vse sestavine za puding dobro premešamo v posodi in pustimo, da se zmes prične gostiti. Nato še enkrat premešamo in spet pustimo nekaj časa pri miru. Ko je zmes toliko gosta, da se chia semena ne posedajo na dno posode, jo pretočimo v kozarčke in shranimo vsaj za eno uro v hladilnik. Pred postrežbo okrasimo s stepeno smetano in sesekljano temno čokolado.
Pudingi s chio so odlična sladica, ki jo pogosto pripravim v okviru svoje LCHF-prehrane. Vedno uspejo, poleg tega se zelo hitro strdijo. So brez dodanega sladkorja in škroba, pri okusih pa ste praktično neomejeni. Tokrat sem ob misli na rum-kokos bonbone dobila idejo, da bi pripravila puding s podobnim okusom. In mislim, da mi je kar dobro uspelo.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Rum-kokos chia puding
Sestavine za3-4kozarčke
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 ml sladke smetane (tekoče)
  • 10 žlic chia semen
  • 2 žlici grobe kokosove moke
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • sladka smetana in sesekljana temna čokolada za okrasitev
  • 1-2 žlici ruma
Postopek
  1. Vse sestavine za puding dobro premešamo v posodi in pustimo, da se zmes prične gostiti. Nato še enkrat premešamo in spet pustimo nekaj časa pri miru. Ko je zmes toliko gosta, da se chia semena ne posedajo na dno posode, jo pretočimo v kozarčke in shranimo vsaj za eno uro v hladilnik. Pred postrežbo okrasimo s stepeno smetano in sesekljano temno čokolado.

Komentarji

  na “Rum-kokos chia puding

Dodaj odgovor