Facebook objave

Včasih testiram tudi kak izdelek iz Maxximum Shopa. In ta bo definitivno poslal moja občasna low-carb sladica. 😍😍😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Tadej Miholič, ki je z LCHF-prehrano shujšal neverjetnih 67 kg (iz 155 na 88 kg), si je včeraj ogledal show The biggest loser v družbi zdravega prigrizka. 😂

Pa še Tadejev nasvet 🤦🏻‍♂️ -> #teganedelajdoma | #ketojezakon
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

"Kako lahko poješ kar 3 jajca?!?"
Moj odgovor: "Z LAHKOTO!" 😁😉
Še komu znano? 😅
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rum-kokos pralineji

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
  • Sestavine za čokoladno maso:
  • 35 g kakavovega masla
  • 25 g navadnega masla
  • 1 žlica kakava
  • 1-2 žlički sladila Sukrin Melis
  • malo vaniljeve esence
  • Sestavine za rum-kokos maso:
  • 50 g grobe kokosove moke
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis
  • 50 ml tekoče sladke smetane
  • 15 g masla
  • 1 žlička ruma
Priprava:
  1. Najprej pripravimo rum-kokos maso. Kokosovo moko premešamo s sladilom Sukrin Melis, sladko smetano, rumom in stopljenim maslom. Maso damo za nekaj časa v hladilnik, nato z rokami oblikujemo kroglice v velikosti lešnika in jih shranimo v hladilnik.
  2. Nato pripravimo čokoladno maso. Obe masli stopimo ter primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Pripravimo si modelčke za pralineje in vanje natočimo maso do polovice, dodamo rum-kokos kroglice in prelijemo s čokoladno maso, tako, da so kroglice popolnoma prekrite. Shranimo v hladilnik, dokler se pralineji popolnoma ne strdijo.
V tem receptu sem združila osnovni recept za pralineje brez dodanega sladkorja in maso za Raffaello kroglice z dodatkom ruma.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Rum-kokos pralineji
Sestavine za
  • Sestavine za čokoladno maso:
  • 35 g kakavovega masla
  • 25 g navadnega masla
  • 1 žlica kakava
  • 1-2 žlički sladila Sukrin Melis
  • malo vaniljeve esence
  • Sestavine za rum-kokos maso:
  • 50 g grobe kokosove moke
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis
  • 50 ml tekoče sladke smetane
  • 15 g masla
  • 1 žlička ruma
Postopek
  1. Najprej pripravimo rum-kokos maso. Kokosovo moko premešamo s sladilom Sukrin Melis, sladko smetano, rumom in stopljenim maslom. Maso damo za nekaj časa v hladilnik, nato z rokami oblikujemo kroglice v velikosti lešnika in jih shranimo v hladilnik.
  2. Nato pripravimo čokoladno maso. Obe masli stopimo ter primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Pripravimo si modelčke za pralineje in vanje natočimo maso do polovice, dodamo rum-kokos kroglice in prelijemo s čokoladno maso, tako, da so kroglice popolnoma prekrite. Shranimo v hladilnik, dokler se pralineji popolnoma ne strdijo.

Komentarji

  na “Rum-kokos pralineji

Dodaj odgovor