Facebook objave

Limetina skutna torta z jagodami.🍓😍
Zdaj pa tisti brezvezni stavek ➡️ LIKE, če bi recept. 😀 👍😉
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Se mi je zazdelo, da bi ob fotki napisala SOLATA PRESENEČENJA, pa sem ugotovila, da v resnici ni nobenega presenečenja. 😁 Pač jajca, sir in slanina. A še kaj manjka po tvojem? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Kakšne so kaj vaše izkušnje s čokoladnimi oblivi? Da je trd, a da se lepo reže, se ne lomi ... Kaj je vaš najljubši preizkušen recept? 😉 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Šarkelj z orehovim nadevom

Dodaj v priljubjene
Sestavine za
Priprava:
  1. Pripravimo si model za šarkelj in ga premažemo s stopljeno kokosovo maščobo. Nato pripravimo orehov nadev, tako da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo z zavreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo.
  2. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Cake Mix. Polovico biskvitne mase naložimo v model, nato z žlico nadevamo orehov nadev (pazimo, da ne pride čisto do roba modela), nato model zapolnimo s preostankom biskvitne mase. Šarkelj pečemo pri 175 °C približno 30 minut. Ohlajenega lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Ta recept za šarkelj z orehovim nadevom je nastal, ko sem morala na hitro pripraviti sočno, a preprosto pecivo. Uporabila sem low-carb mešanico za peko biskvitnega peciva Sukrin Cake Mix, ki ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, sladkorja in je brez glutena. Da ne bi bil čisto navaden biskvit, sem maso skombinirala z orehovim nadevom za potico, vi pa lahko po želji pripravite poljubni nadev za potico.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Šarkelj z orehovim nadevom
Sestavine za
Postopek
  1. Pripravimo si model za šarkelj in ga premažemo s stopljeno kokosovo maščobo. Nato pripravimo orehov nadev, tako da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo z zavreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo.
  2. Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Cake Mix. Polovico biskvitne mase naložimo v model, nato z žlico nadevamo orehov nadev (pazimo, da ne pride čisto do roba modela), nato model zapolnimo s preostankom biskvitne mase. Šarkelj pečemo pri 175 °C približno 30 minut. Ohlajenega lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.

Komentarji

  na “Šarkelj z orehovim nadevom

Dodaj odgovor