Ameriški piškoti s čokolado

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Pred vami je recept za zdravo različico ameriških hrustljavih piškotov s koščki temne čokolade. Vsak ugriz predstavlja čokoladno presenečenje, zato pri tem receptu ne gre skopariti z njo. Večji ko so čokoladni koščki, boljši so piškoti.
Avtor:Eva Cotič
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Ameriški piškoti s čokolado
Sestavine
Postopek
  1. V posodi premešamo sladilo Sukrin Gold, stopljeno (ne prevroče) maslo, jajce in postrgano sredico vaniljevega stroka, na koncu dodamo na koščke narezano temno čokolado. V drugi posodi premešamo mandljevo in kokosovo moko, sodo in sol. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi sestavinami.
  2. Da bodo piškoti enake velikosti, odtehtamo kupčke po 35 do 40 g in jih z rokami oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Če imamo pri roki štampiljko za pripravo piškotov, lahko kroglice sploščimo s štampiljko, sicer pa jih enostavno sploščimo z dnom kozarca, ki smo ga v izogib sprijemanju pred tem premazali z maslom.
  3. Piškote pečemo pri 130 ˚C, saj se temna čokolada pri višji temperaturi lahko prismodi. Pečemo jih deset minut na eni strani, nato jih previdno obrnemo in pečemo še deset minut.
Ameriški piškoti s čokolado
Pred vami je recept za zdravo različico ameriških hrustljavih piškotov s koščki temne čokolade. Vsak ugriz predstavlja čokoladno presenečenje, zato pri tem receptu ne gre skopariti z njo. Večji ko so čokoladni koščki, boljši so piškoti. Avtor:Eva Cotič
Sestavine
Postopek
  1. V posodi premešamo sladilo Sukrin Gold, stopljeno (ne prevroče) maslo, jajce in postrgano sredico vaniljevega stroka, na koncu dodamo na koščke narezano temno čokolado. V drugi posodi premešamo mandljevo in kokosovo moko, sodo in sol. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi sestavinami.
  2. Da bodo piškoti enake velikosti, odtehtamo kupčke po 35 do 40 g in jih z rokami oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Če imamo pri roki štampiljko za pripravo piškotov, lahko kroglice sploščimo s štampiljko, sicer pa jih enostavno sploščimo z dnom kozarca, ki smo ga v izogib sprijemanju pred tem premazali z maslom.
  3. Piškote pečemo pri 130 ˚C, saj se temna čokolada pri višji temperaturi lahko prismodi. Pečemo jih deset minut na eni strani, nato jih previdno obrnemo in pečemo še deset minut.
Nasveti

Komentiraj