Arašidove ploščice

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Arašidove ploščice so pripravljene z razmaščeno arašidovo moko in so brez dodanega sladkorja. Navdušile bodo vse LCHF-privržence, ki imajo radi okus po teh okusnih oreških, ki v resnici niso orešek, temveč stročnica. 😉
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Arašidove ploščice
Sestavine
Postopek
  1. Arašidovo in kokosovo moko premešamo s sladilom Sukrin Gold ter z zmehčanim arašidovim maslom in navadnim maslom. Maso razporedimo na trdo podlago v obliki pravokotnika, visoko ca. pol cm in shranimo v hladilnik vsaj za pol ure.
  2. Nato pripravimo čokoladni obliv, tako da nad parno kopeljo stopimo temno čokolado in maslo. Ko se čokoladni preliv začne strjevati, ga prelijemo čez arašidovo maso. Počakamo, da se preliv strdi in shranimo v hladilnik. Po dobri uri maso razrežemo na poljubno velike ploščice.
Nasveti

Avtor: Tadej Miholič

Arašidove ploščice
Arašidove ploščice so pripravljene z razmaščeno arašidovo moko in so brez dodanega sladkorja. Navdušile bodo vse LCHF-privržence, ki imajo radi okus po teh okusnih oreških, ki v resnici niso orešek, temveč stročnica. 😉
Sestavine
Postopek
  1. Arašidovo in kokosovo moko premešamo s sladilom Sukrin Gold ter z zmehčanim arašidovim maslom in navadnim maslom. Maso razporedimo na trdo podlago v obliki pravokotnika, visoko ca. pol cm in shranimo v hladilnik vsaj za pol ure.
  2. Nato pripravimo čokoladni obliv, tako da nad parno kopeljo stopimo temno čokolado in maslo. Ko se čokoladni preliv začne strjevati, ga prelijemo čez arašidovo maso. Počakamo, da se preliv strdi in shranimo v hladilnik. Po dobri uri maso razrežemo na poljubno velike ploščice.
Nasveti

Avtor: Tadej Miholič

Komentiraj