Blatne rezine

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
To pecivo sem pripravila pri prijateljih, kjer nisem imela veliko pripomočkov za peko. Poimenovala sem ga blatne rezine, ker ga sestavlja kompakten čokoladni biskvit s kompaktno čokoladno kremo. Pecivo je brez moke in dodanega sladkorja, torej prava LCHF-poslastica za ljubitelje čokolade. Za piko na i sem mu dodala stepeno sladko smetano, ki je tako rekoč nujna pri »težkih« čokoladnih sladicah, krokant iz oreškov pa je poskrbel za hrustljavost.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Blatne rezine
Sestavine
Postopek
  1. V posodi raztopimo maslo in temno čokolado, malo ohladimo, nato primešamo dobro stepene rumenjake s sladilom Sukrin. Mešanici izmenično dodajamo beljakov sneg in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Maso pečemo v srednje velikem pravokotnem pekaču ca. 25 minut pri 185 st. C. Ohladimo in namočimo z vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.
  2. Sladko smetano segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Počakamo, da se popolnoma raztopi in nežno premešamo. Shranimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik in nato stepemo z mešalnikom za stepanje smetane. Če je krema pregosta, med stepanjem dodamo malo tekoče sladke smetane.
  3. Kremo namažemo čez ohlajeni biskvit in pustimo nekaj časa v hladilniku. Pred postrežbo rezine okrasimo s stepeno smetano in krokantom, ki smo ga naredili tako, da smo v nekaj žlicah stopljenega sladila Sukrin Gold karamelizirali oreške, maso vlili na trdo podlago, zaščiteno s papirjem za peko in jo, ko se je ohladila, sesekljali.
Blatne rezine
To pecivo sem pripravila pri prijateljih, kjer nisem imela veliko pripomočkov za peko. Poimenovala sem ga blatne rezine, ker ga sestavlja kompakten čokoladni biskvit s kompaktno čokoladno kremo. Pecivo je brez moke in dodanega sladkorja, torej prava LCHF-poslastica za ljubitelje čokolade. Za piko na i sem mu dodala stepeno sladko smetano, ki je tako rekoč nujna pri »težkih« čokoladnih sladicah, krokant iz oreškov pa je poskrbel za hrustljavost.
Sestavine
Postopek
  1. V posodi raztopimo maslo in temno čokolado, malo ohladimo, nato primešamo dobro stepene rumenjake s sladilom Sukrin. Mešanici izmenično dodajamo beljakov sneg in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Maso pečemo v srednje velikem pravokotnem pekaču ca. 25 minut pri 185 st. C. Ohladimo in namočimo z vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.
  2. Sladko smetano segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Počakamo, da se popolnoma raztopi in nežno premešamo. Shranimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik in nato stepemo z mešalnikom za stepanje smetane. Če je krema pregosta, med stepanjem dodamo malo tekoče sladke smetane.
  3. Kremo namažemo čez ohlajeni biskvit in pustimo nekaj časa v hladilniku. Pred postrežbo rezine okrasimo s stepeno smetano in krokantom, ki smo ga naredili tako, da smo v nekaj žlicah stopljenega sladila Sukrin Gold karamelizirali oreške, maso vlili na trdo podlago, zaščiteno s papirjem za peko in jo, ko se je ohladila, sesekljali.
Nasveti

Komentiraj