Božična orehova rolada

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Orehova rolada brez moke in dodanega sladkorja je odlična sladica za privržence LCHF prehrane. Po želji ji lahko prelijete s stopljeno temno čokolado.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Božična orehova rolada
Sestavineza1rolado
  • Sestavine za biskvit:
  • 8 jajc
  • 150 g mletih orehov
  • 8 žlic sladila Sukrin
  • 1 žlička cimeta
  • Sestavine za kremo:
  • 400 g kisle smetane
  • 200 g grškega jogurta
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 200 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpona
Postopek
  1. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo, dodamo orehe in cimet, na koncu počasi vmešamo beljake. Maso razmažemo čez večji pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo pri 180°C 15-20 minut. Pečen biskvit malenkost ohladimo.
  2. Vzamemo nov kos papirja za peko, ga posujemo z žlico sladila Sukrin, gor položimo še topel biskvit ter ga premažemo s kremo iz kisle smetane in grškega jogurta. Biskvit s pomočjo papirja za peko zvijemo v rolado ter jo zavijemo v mokro kuhinjsko krpo in damo čez noč v hladilnik.
  3. Sladko smetano stepemo in jo previdno primešamo mascarponu. Z mešanico napolnimo vrečko za okraševanje in rolado okrasimo.
Nasveti

Avtor: Alja Korošec

Božična orehova rolada
Orehova rolada brez moke in dodanega sladkorja je odlična sladica za privržence LCHF prehrane. Po želji ji lahko prelijete s stopljeno temno čokolado.
Sestavineza1rolado
  • Sestavine za biskvit:
  • 8 jajc
  • 150 g mletih orehov
  • 8 žlic sladila Sukrin
  • 1 žlička cimeta
  • Sestavine za kremo:
  • 400 g kisle smetane
  • 200 g grškega jogurta
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 200 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpona
Postopek
  1. Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo, dodamo orehe in cimet, na koncu počasi vmešamo beljake. Maso razmažemo čez večji pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo pri 180°C 15-20 minut. Pečen biskvit malenkost ohladimo.
  2. Vzamemo nov kos papirja za peko, ga posujemo z žlico sladila Sukrin, gor položimo še topel biskvit ter ga premažemo s kremo iz kisle smetane in grškega jogurta. Biskvit s pomočjo papirja za peko zvijemo v rolado ter jo zavijemo v mokro kuhinjsko krpo in damo čez noč v hladilnik.
  3. Sladko smetano stepemo in jo previdno primešamo mascarponu. Z mešanico napolnimo vrečko za okraševanje in rolado okrasimo.
Nasveti

Avtor: Alja Korošec

Comments are closed.