Cimetovi zaviti piškoti

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Topla odeja, vonj po praznikih, čaj, dobra družba in cimetovi piškoti. Dodam lahko le še, da so brez dodanega sladkorja. Kaj še čakate? Hitro si pričarajte prijetno praznično vzdušje!
Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Cimetovi zaviti piškoti
Sestavine
Postopek
  1. Razmaščeno mandljevo moko in mlete mandlje damo v skledo ter primešamo pecilni prašek in sladilo Sukrin Melis. Dodamo jajce in zmehčano maslo ter z rokami zgnetemo testo. Testo razdelimo na dva dela in v eno polovico vgnetemo cimet. Vsak del testa razvaljamo (približno 30 x 20 cm) in ju položimo drug na drugega. Dobro ju stisnemo skupaj, da se kasneje izognemo luknjicam.
  2. Testo po daljšem robu tesno zvijemo in ga narežemo na poljubno debele rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nadevamo piškote. Pečemo jih približno 20 minut pri 140 ˚C oziroma dokler ne postanejo zlatorjave barve.
  3. V testo lahko dodamo tudi 40 g beljakovinskega praška, a v tem primeru količino razmaščene mandljeve moke zmanjšamo za 30 g.
Cimetovi zaviti piškoti
Topla odeja, vonj po praznikih, čaj, dobra družba in cimetovi piškoti. Dodam lahko le še, da so brez dodanega sladkorja. Kaj še čakate? Hitro si pričarajte prijetno praznično vzdušje! Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Sestavine
Postopek
  1. Razmaščeno mandljevo moko in mlete mandlje damo v skledo ter primešamo pecilni prašek in sladilo Sukrin Melis. Dodamo jajce in zmehčano maslo ter z rokami zgnetemo testo. Testo razdelimo na dva dela in v eno polovico vgnetemo cimet. Vsak del testa razvaljamo (približno 30 x 20 cm) in ju položimo drug na drugega. Dobro ju stisnemo skupaj, da se kasneje izognemo luknjicam.
  2. Testo po daljšem robu tesno zvijemo in ga narežemo na poljubno debele rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nadevamo piškote. Pečemo jih približno 20 minut pri 140 ˚C oziroma dokler ne postanejo zlatorjave barve.
  3. V testo lahko dodamo tudi 40 g beljakovinskega praška, a v tem primeru količino razmaščene mandljeve moke zmanjšamo za 30 g.
Nasveti

Komentiraj