Čokoladna jajca

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ste kdaj pomislili na to, da bi naredili čokoladna jajca brez dodanega sladkorja? Izdelava je preprosta, razveselili pa boste tako ljubitelje prehrane LCHF kot vse ostale. Potrebovali boste plastični model za jajca (za več manjših ali eno veliko).
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladna jajca
Sestavineza več manjših ali eno veliko jajce
Postopek
  1. Temno čokolado stopimo in jo s čopičem nanesemo v model. Damo v hladilnik, da se strdi.
  2. Maslo stopimo in mu primešamo LCHFlove lešnikov namaz s kakavom, tako da nastane homogena masa.
  3. Malenkost ohladimo, nato maso nanesemo v model na strjeno čokolado in posujemo s sesekljanimi lešniki.
  4. Čokoladna jajca odstranimo iz modela.
  5. Segrejemo ponev in vsako jajčno polovico na hitro pritisnemo ob rob, tako da se čokolada rahlo stopi in lahko jajčne polovice zlepimo.
  6. Shranimo jih v hladilnik.
Čokoladna jajca
Ste kdaj pomislili na to, da bi naredili čokoladna jajca brez dodanega sladkorja? Izdelava je preprosta, razveselili pa boste tako ljubitelje prehrane LCHF kot vse ostale. Potrebovali boste plastični model za jajca (za več manjših ali eno veliko).Avtor:Staša Grom
Sestavineza več manjših ali eno veliko jajce
Postopek
  1. Temno čokolado stopimo in jo s čopičem nanesemo v model. Damo v hladilnik, da se strdi.
  2. Maslo stopimo in mu primešamo LCHFlove lešnikov namaz s kakavom, tako da nastane homogena masa.
  3. Malenkost ohladimo, nato maso nanesemo v model na strjeno čokolado in posujemo s sesekljanimi lešniki.
  4. Čokoladna jajca odstranimo iz modela.
  5. Segrejemo ponev in vsako jajčno polovico na hitro pritisnemo ob rob, tako da se čokolada rahlo stopi in lahko jajčne polovice zlepimo.
  6. Shranimo jih v hladilnik.
Nasveti

Comments are closed.