Čokoladna panna cotta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Panna cotta je odlična tudi brez dodanega sladkorja, ki ga lahko nadomestite z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin Melis. Tokrat sem za spremembo naredila čokoladno različico v obliki mini torte. Izberite temno čokolado s čim manj sladkorja, količino pa prilagodite svojemu okusu (100 g naredi že kar precej močan okus).
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladna panna cotta
Sestavine
  • 500 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
  • 3 listi želatine
  • 50-100 g temne čokolade
Postopek
  1. Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok ali vaniljo v prahu, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. Kuhamo nekaj minut ter primešamo sladilo Sukrin Melis in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Nato primešamo še sesekljano temno čokolado. Kremo natočimo v srednje velik (premer ca. 15 cm) plastični ali silikonski model (jaz sem uporabila kar plastično posodico za shranjevanje) ali v posodice za puding. Za nekaj ur (najbolje čez noč) damo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
Čokoladna panna cotta
Panna cotta je odlična tudi brez dodanega sladkorja, ki ga lahko nadomestite z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin Melis. Tokrat sem za spremembo naredila čokoladno različico v obliki mini torte. Izberite temno čokolado s čim manj sladkorja, količino pa prilagodite svojemu okusu (100 g naredi že kar precej močan okus).
Sestavine
  • 500 ml sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
  • 3 listi želatine
  • 50-100 g temne čokolade
Postopek
  1. Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok ali vaniljo v prahu, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. Kuhamo nekaj minut ter primešamo sladilo Sukrin Melis in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Nato primešamo še sesekljano temno čokolado. Kremo natočimo v srednje velik (premer ca. 15 cm) plastični ali silikonski model (jaz sem uporabila kar plastično posodico za shranjevanje) ali v posodice za puding. Za nekaj ur (najbolje čez noč) damo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
Nasveti

Komentiraj