Čokoladna pita s pekani

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Čokoladna pita je kraljica med sladicami, njena LCHF-različica brez moke in dodanega sladkorja pa ni nič manj okusna od navadne. Testo lahko uporabite tudi za slano pito.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladna pita s pekani
Sestavine
  • Sestavine za krhko dno:
  • 150 g mletih mandljev
  • 100 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • košček masla za pekač
  • Sestavine za čokoladno kremo:
  • 250 g sladke smetane
  • 250 g temne čokolade
  • 250 g masla
  • 4-5 žlic sladila Sukrin Melis
  • 1-2 žlici ruma
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 200 g pekanov
  • sladka smetana
Postopek
  1. Najprej se lotimo krhkega dna. V multipraktiku zmiksamo mlete mandlje, razmaščeno mandljevo moko Sukrin, zmehčano maslo, jajce in ščep soli. Ko nastane kompaktno testo, ga oblikujemo v kepo in za eno uro shranimo hladilnik, nato ga narežemo na ca. pol cm debele rezine. Pekač namastimo s koščkom masla in rezine testa z rkami razporedimo po celotnem dnu in robu pekača (premer 26 cm). Pečemo pri 175 st. C 12-15 minut, nato ohladimo.
  2. Sladko smetano s sladilom Sukrin Melis segrejemo do vretja in odstavimo. Nato vmešamo maslo in sesekljano temno čokolado. Dodamo rum in premešamo v gladko kremo. Vlijemo v pekač in obložimo s pekani. Za vsaj 4 ure (še bolje čez noč) shranimo v hladilnik in postrežemo s sladko smetano.
Čokoladna pita s pekani
Čokoladna pita je kraljica med sladicami, njena LCHF-različica brez moke in dodanega sladkorja pa ni nič manj okusna od navadne. Testo lahko uporabite tudi za slano pito.
Sestavine
  • Sestavine za krhko dno:
  • 150 g mletih mandljev
  • 100 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • košček masla za pekač
  • Sestavine za čokoladno kremo:
  • 250 g sladke smetane
  • 250 g temne čokolade
  • 250 g masla
  • 4-5 žlic sladila Sukrin Melis
  • 1-2 žlici ruma
  • Sestavine za dekoracijo:
  • 200 g pekanov
  • sladka smetana
Postopek
  1. Najprej se lotimo krhkega dna. V multipraktiku zmiksamo mlete mandlje, razmaščeno mandljevo moko Sukrin, zmehčano maslo, jajce in ščep soli. Ko nastane kompaktno testo, ga oblikujemo v kepo in za eno uro shranimo hladilnik, nato ga narežemo na ca. pol cm debele rezine. Pekač namastimo s koščkom masla in rezine testa z rkami razporedimo po celotnem dnu in robu pekača (premer 26 cm). Pečemo pri 175 st. C 12-15 minut, nato ohladimo.
  2. Sladko smetano s sladilom Sukrin Melis segrejemo do vretja in odstavimo. Nato vmešamo maslo in sesekljano temno čokolado. Dodamo rum in premešamo v gladko kremo. Vlijemo v pekač in obložimo s pekani. Za vsaj 4 ure (še bolje čez noč) shranimo v hladilnik in postrežemo s sladko smetano.
Nasveti

Komentiraj