Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta biskvit je stalnica pri mojih tortah, saj zares lepo uspe in je polnega okusa. Za višji biskvit (če ga želite prerezati), uporabite 6 jajc in za 50 odstotkov povečajte količine ostalih sestavin.
Oceni:
Št. glasov: 3
Ocena: 5
Rate this recipe!
Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja
Sestavineza1biskvit
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
Postopek
  1. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom ca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je hladen, mu odstranimo papir za peko in ga namočimo z mlekom ali vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.
Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja
Ta biskvit je stalnica pri mojih tortah, saj zares lepo uspe in je polnega okusa. Za višji biskvit (če ga želite prerezati), uporabite 6 jajc in za 50 odstotkov povečajte količine ostalih sestavin.
Sestavineza1biskvit
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
Postopek
  1. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom ca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je hladen, mu odstranimo papir za peko in ga namočimo z mlekom ali vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti

Komentiraj