Čokoladni fondant

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Preprosta čokoladna sladica brez moke in dodanega sladkorja, ki jo pripravite tako rekoč v trenutku. Priporočamo, da jo postrežete s stepeno smetano.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Čokoladni fondant
Sestavineza6fondantov
  • 225 g čokolade (70 % ali 75 % kakava)
  • 60 g masla
  • 4-5 jajc
  • 60 g sladila Sukrin
  • ščepec soli
Postopek
  1. Čokolado, maslo in ščepec soli stopimo v vodni kopeli (voda v spodnji posodi ne sme vreti, da čokolade ne segrejemo preveč). Rumenjake dobro stepemo skupaj s polovično količino sladila Sukrin (mešamo vsaj 10 minut). Beljake stepamo na visoki hitrosti tri minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati »vrhovi«, nato znižamo hitrost in postopoma dodamo drugo polovico sladila Sukrin. Pri nizki hitrosti stepamo še 10 minut.
  2. V rumenjake počasi z lopatko vmešamo čokoladno mešanico in nato še sneg. Pri mešanju smo previdni, da se nam sneg ne sesede.
  3. Silikonske modelčke namažemo z maslom, jih nadevamo z maso in postavimo v hladilnik, da se masa ohladi. Pečemo jih 6-7 minut pri 200 st. C. Shranimo jih lahko tudi v skrinjo in jih pečemo zamrznjene, čas pečenja ostaja nespremenjen.
Nasveti

Avtor: Jani Jugovic, www.tejani.si

Čokoladni fondant
Preprosta čokoladna sladica brez moke in dodanega sladkorja, ki jo pripravite tako rekoč v trenutku. Priporočamo, da jo postrežete s stepeno smetano.
Sestavineza6fondantov
  • 225 g čokolade (70 % ali 75 % kakava)
  • 60 g masla
  • 4-5 jajc
  • 60 g sladila Sukrin
  • ščepec soli
Postopek
  1. Čokolado, maslo in ščepec soli stopimo v vodni kopeli (voda v spodnji posodi ne sme vreti, da čokolade ne segrejemo preveč). Rumenjake dobro stepemo skupaj s polovično količino sladila Sukrin (mešamo vsaj 10 minut). Beljake stepamo na visoki hitrosti tri minute oziroma toliko časa, da se začnejo delati »vrhovi«, nato znižamo hitrost in postopoma dodamo drugo polovico sladila Sukrin. Pri nizki hitrosti stepamo še 10 minut.
  2. V rumenjake počasi z lopatko vmešamo čokoladno mešanico in nato še sneg. Pri mešanju smo previdni, da se nam sneg ne sesede.
  3. Silikonske modelčke namažemo z maslom, jih nadevamo z maso in postavimo v hladilnik, da se masa ohladi. Pečemo jih 6-7 minut pri 200 st. C. Shranimo jih lahko tudi v skrinjo in jih pečemo zamrznjene, čas pečenja ostaja nespremenjen.
Nasveti

Avtor: Jani Jugovic, www.tejani.si

Komentiraj