Čokoladni sendvič

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Že nekaj časa sem želela narediti LCHF piškote za tiramisu (Savoiardi ali baby piškoti). Uporabila sem klasični recept za LCHF biskvit, ker pa nisem imela pravega pekača (obstaja prav pekač za baby piškote), so nastali piškoti bolj podobni eklerjem (so namreč nižji in širši od baby piškotov). Zato sem se odločila, da namesto tiramisuja naredim čokoladne sendviče.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladni sendvič
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem dodamo eno žlico sladila Sukrin. Drugo žlico sladila Sukrin dodamo k rumenjakom in jih stepamo, dokler zmes ne postane penasta in svetlo rumena. Beljake z leseno lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje s pecilnim praškom. S testom napolnimo pekač za eklerje (ali ga nabrizgamo na papir za peko) in pri 210 st. C. pečemo pet minut, nato piškote potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še dve minuti. Piškote ohladimo in previdno odstranimo iz pekača.
  2. Sladko smetano stepemo, vmes dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Kremo damo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na štiri piškote, s preostalimi piškoti pa jo prekrijemo.
  3. Maslo stopimo, mu primešamo sesekljano temno čokolado in prelijemo čez »sendviče«.
Čokoladni sendvič
Že nekaj časa sem želela narediti LCHF piškote za tiramisu (Savoiardi ali baby piškoti). Uporabila sem klasični recept za LCHF biskvit, ker pa nisem imela pravega pekača (obstaja prav pekač za baby piškote), so nastali piškoti bolj podobni eklerjem (so namreč nižji in širši od baby piškotov). Zato sem se odločila, da namesto tiramisuja naredim čokoladne sendviče.
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem dodamo eno žlico sladila Sukrin. Drugo žlico sladila Sukrin dodamo k rumenjakom in jih stepamo, dokler zmes ne postane penasta in svetlo rumena. Beljake z leseno lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje s pecilnim praškom. S testom napolnimo pekač za eklerje (ali ga nabrizgamo na papir za peko) in pri 210 st. C. pečemo pet minut, nato piškote potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še dve minuti. Piškote ohladimo in previdno odstranimo iz pekača.
  2. Sladko smetano stepemo, vmes dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Kremo damo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na štiri piškote, s preostalimi piškoti pa jo prekrijemo.
  3. Maslo stopimo, mu primešamo sesekljano temno čokolado in prelijemo čez »sendviče«.
Nasveti

Komentiraj