Čokoladni sladoled

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Odkar imam aparat za sladoled, sem zelo motivirana za preizkušanje različnih zamrznjenih dobrot. Tokrat sem naredila LCHF-čokoladni sladoled brez jajc in brez dodanega sladkorja. Všeč bo ljubiteljem temne čokolade, saj ima izrazit čokoladni okus, ostali lahko količino čokolade zmanjšate za polovico.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladni sladoled
Sestavineza3-4porcije
Postopek
  1. Sladilo Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo maslo in polovico smetane, mešamo skoraj do vretja in odstavimo. Temno čokolado sesekljamo, dodamo masleni mešanici in nežno umešamo. Počasi primešamo preostanek sladke smetane in mešanico čim bolj ohladimo.
  2. Ohlajeno mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado.
Čokoladni sladoled
Odkar imam aparat za sladoled, sem zelo motivirana za preizkušanje različnih zamrznjenih dobrot. Tokrat sem naredila LCHF-čokoladni sladoled brez jajc in brez dodanega sladkorja. Všeč bo ljubiteljem temne čokolade, saj ima izrazit čokoladni okus, ostali lahko količino čokolade zmanjšate za polovico.
Sestavineza3-4porcije
Postopek
  1. Sladilo Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo maslo in polovico smetane, mešamo skoraj do vretja in odstavimo. Temno čokolado sesekljamo, dodamo masleni mešanici in nežno umešamo. Počasi primešamo preostanek sladke smetane in mešanico čim bolj ohladimo.
  2. Ohlajeno mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado.
Nasveti

Komentiraj