Čokoladno-arašidovi pralineji

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Čokoladno-arašidovi pralineji po okusu spominjajo na znano čokoladno ploščico Snickers. Le kdo je nima rad? A pralineji, ki sem jih pripravila za vas, so za razliko od ploščice Snickers veliko bolj zdravi, poleg tega jih je zelo enostavno pripraviti.
Avtor:Eva Cotič
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladno-arašidovi pralineji
Sestavine
Postopek
  1. Čokolado nalomimo na koščke, jo stopimo nad paro in shranimo za kasneje. Arašidovo maslo premešamo s stopljeno kokosovo maščobo, da dobimo tekočo maso. Če ni dovolj tekoča, dodamo še malo kokosove maščobe in premešamo nad paro.
  2. Pripravimo si modelčke za pralineje ali papirnate modelčke za mini mafine. S pomočjo čajne žličke dno modelčkov prekrijemo s plastjo stopljene čokolade in damo za 15 minut v hladilnik. Nato dodamo plast arašidove mešanice in vrnemo v hladilnik. Po 15 minutah dodamo zadnjo plast stopljene čokolade. Dobro ohladimo in postrežemo.
Čokoladno-arašidovi pralineji
Čokoladno-arašidovi pralineji po okusu spominjajo na znano čokoladno ploščico Snickers. Le kdo je nima rad? A pralineji, ki sem jih pripravila za vas, so za razliko od ploščice Snickers veliko bolj zdravi, poleg tega jih je zelo enostavno pripraviti. Avtor:Eva Cotič
Sestavine
Postopek
  1. Čokolado nalomimo na koščke, jo stopimo nad paro in shranimo za kasneje. Arašidovo maslo premešamo s stopljeno kokosovo maščobo, da dobimo tekočo maso. Če ni dovolj tekoča, dodamo še malo kokosove maščobe in premešamo nad paro.
  2. Pripravimo si modelčke za pralineje ali papirnate modelčke za mini mafine. S pomočjo čajne žličke dno modelčkov prekrijemo s plastjo stopljene čokolade in damo za 15 minut v hladilnik. Nato dodamo plast arašidove mešanice in vrnemo v hladilnik. Po 15 minutah dodamo zadnjo plast stopljene čokolade. Dobro ohladimo in postrežemo.
Nasveti

Komentiraj