Čokoladno-kokosova potica

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Namesto klasične orehove potice brez moke in dodanega sladkorja lahko za spremembo naredite LCHF kokosovo potico s čokoladnim testom. Videli boste, da bo ta LCHF potica navdušila tudi tiste, ki niso na prehrani LCHF. Namesto kokosove in sezamove moke lahko uporabite 150 g razmaščene mandljeve moke.
Avtor:Uroš Sobočan
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladno-kokosova potica
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (za boljši rezultat jih lahko presejemo čez sito).
  2. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo nekaj mm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  3. Sladko smetano segrejemo, odstavimo, v njej raztopimo mlečno čokolado Sukrin ter primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Dodamo kokosovo moko, premešamo in na koncu umešamo še jajca.
  4. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača.
  5. Potico pečemo pri 175 °C približno 40 minut.
  6. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Čokoladno-kokosova potica
Namesto klasične orehove potice brez moke in dodanega sladkorja lahko za spremembo naredite LCHF kokosovo potico s čokoladnim testom. Videli boste, da bo ta LCHF potica navdušila tudi tiste, ki niso na prehrani LCHF. Namesto kokosove in sezamove moke lahko uporabite 150 g razmaščene mandljeve moke. Avtor:Uroš Sobočan
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (za boljši rezultat jih lahko presejemo čez sito).
  2. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo nekaj mm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  3. Sladko smetano segrejemo, odstavimo, v njej raztopimo mlečno čokolado Sukrin ter primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Dodamo kokosovo moko, premešamo in na koncu umešamo še jajca.
  4. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača.
  5. Potico pečemo pri 175 °C približno 40 minut.
  6. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti

Comments are closed.