Čokoladno-kokosove kocke s kislo smetano

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Odlično pecivo brez moke in dodanega sladkorja za ljubitelje čokolade in kokosa.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Čokoladno-kokosove kocke s kislo smetano
Sestavine
  • Sestavine za biskvit:
  • 75 g temne čokolade
  • 150 g masla
  • 6 jajc
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
  • 2 žlici kokosove moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 ml mleka
  • 1 žlica ruma
  • Sestavine za kremo:
  • 250 g mlete kokosove moke
  • 200 g grškega jogurta
  • 500 g kisle smetane
  • 20 g sirotkinih beljakovin v prahu z okusom vanilije
  • Sestavine za preliv:
  • 50 g temne čokolade
  • 30 g masla
Postopek
  1. Maslo in temno čokolado stopimo. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo, nato jim primešamo stopljeno in malenkost ohlajeno čokolado in maslo, mandlje, kokosovo moko, kakav in beljakov sneg. Maso zlijemo v pekač velikosti ca. 25 x 35 cm, ki smo ga pred tem obložili s papirjem za peko in pečemo ca. 20 minut pri 180 st. C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko, ga vrnemo v pekač in navlažimo z mešanico mleka in ruma. Sestavine za kremo dobro premešamo in kremo enakomerno nanesemo na biskvit. Nato stopimo temno čokolado in maslo ter z žlico neenakomerno prelijemo čez pecivo. Pecivo damo vsaj za dve uri v hladilnik, nato ga narežemo na koščke in postrežemo.
Nasveti

Avtor: Tea Dernovšek

Čokoladno-kokosove kocke s kislo smetano
Odlično pecivo brez moke in dodanega sladkorja za ljubitelje čokolade in kokosa.
Sestavine
  • Sestavine za biskvit:
  • 75 g temne čokolade
  • 150 g masla
  • 6 jajc
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
  • 2 žlici kokosove moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 ml mleka
  • 1 žlica ruma
  • Sestavine za kremo:
  • 250 g mlete kokosove moke
  • 200 g grškega jogurta
  • 500 g kisle smetane
  • 20 g sirotkinih beljakovin v prahu z okusom vanilije
  • Sestavine za preliv:
  • 50 g temne čokolade
  • 30 g masla
Postopek
  1. Maslo in temno čokolado stopimo. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo, nato jim primešamo stopljeno in malenkost ohlajeno čokolado in maslo, mandlje, kokosovo moko, kakav in beljakov sneg. Maso zlijemo v pekač velikosti ca. 25 x 35 cm, ki smo ga pred tem obložili s papirjem za peko in pečemo ca. 20 minut pri 180 st. C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko, ga vrnemo v pekač in navlažimo z mešanico mleka in ruma. Sestavine za kremo dobro premešamo in kremo enakomerno nanesemo na biskvit. Nato stopimo temno čokolado in maslo ter z žlico neenakomerno prelijemo čez pecivo. Pecivo damo vsaj za dve uri v hladilnik, nato ga narežemo na koščke in postrežemo.
Nasveti

Avtor: Tea Dernovšek

Komentiraj